EXCLUSIV  Dăncilă, audiată în PE. Doru Claudian Frunzulică: Aceasta a fost adevărata miză

Darius Muresan / 08 oct 2018 / 14:59 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Europarlamentarul Doru Claudian Frunzulică a vorbit despre miza audierii premierului Dăncilă în Parlamentul European.

Europarlamentarul PSD atrage atenția că întreaga dezbatere impusă de PPE are ca scop balansarea situației după ce PPE a votat împotriva guvernului condus de Viktor Orban, formațiune membră PPE.

Doru Claudian Frunzulică a explicat că „în luna septembrie Parlamentul European a votat o rezoluție în care inclusiv grupul PPE a votat pro, împotriva guvernului condus de de domnul Orban în Ungaria, partidul Fidesz fiind membru al PPE. A fost un vot împotriva Ungariei. În rezoluție este prevăzut inclusiv aliniatul din articolul 7 din Tratatul de la Lisabona, eventualitatea suspendării dreptului de vot al Ungariei în Consiliul European”.

„Exact din acel moment mă așteptam ca popularii europeni, pentru a contrabalansa situația politică la nivel european, ținând cont că votaseră împotriva guvernului de dreapta maghiar, au găsit un guvern condus de social-democrați. Trebuie spus foarte clar. Deja forțele politice au intrat în campanie electorală pentru viitoarele alegeri europarlamentare din 2019, ele având o miză foarte mare privind viitorul UE”, a mai adăugat europarlamentarul.

Mișcare politică

Mai mult, acesta spune că miza și obiectivul PPE este să slăbească, în plină campanie electorală, forța social-democraților din UE.

„Grupul PPE, condus de domnul Manfred Weber, liderul grupului și candidat la președinția viitoarei Comisii Europene, susținut de doamna Merkel, a insistat să avem această dezbatere privind statul de drept în România. Dacă inițial nu se acceptase o rezoluție, pe ultima sută de metri, înaintea sesiunii, PPE a insistat ca aceste dezbateri să se termine cu o rezoluție în LIBE, care să fie votată de plenul PE.

E o mișcare politică nu neapărat împotriva PSD, din păcate discuția e pe România, dar interesul PPE e să scadă la viitoarele alegeri europarlamentare scorul social-democraților. Iar PSD e unul din cele mai puternice partide social-democratice din UE. 

Iată răspunsul complet


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26