EXCLUSIV  Dăncilă, audiată în PE. Doru Claudian Frunzulică: Aceasta a fost adevărata miză

Europarlamentarul Doru Claudian Frunzulică a vorbit despre miza audierii premierului Dăncilă în Parlamentul European.

Europarlamentarul PSD atrage atenția că întreaga dezbatere impusă de PPE are ca scop balansarea situației după ce PPE a votat împotriva guvernului condus de Viktor Orban, formațiune membră PPE.

Doru Claudian Frunzulică a explicat că „în luna septembrie Parlamentul European a votat o rezoluție în care inclusiv grupul PPE a votat pro, împotriva guvernului condus de de domnul Orban în Ungaria, partidul Fidesz fiind membru al PPE. A fost un vot împotriva Ungariei. În rezoluție este prevăzut inclusiv aliniatul din articolul 7 din Tratatul de la Lisabona, eventualitatea suspendării dreptului de vot al Ungariei în Consiliul European”.

„Exact din acel moment mă așteptam ca popularii europeni, pentru a contrabalansa situația politică la nivel european, ținând cont că votaseră împotriva guvernului de dreapta maghiar, au găsit un guvern condus de social-democrați. Trebuie spus foarte clar. Deja forțele politice au intrat în campanie electorală pentru viitoarele alegeri europarlamentare din 2019, ele având o miză foarte mare privind viitorul UE”, a mai adăugat europarlamentarul.

Mișcare politică

Mai mult, acesta spune că miza și obiectivul PPE este să slăbească, în plină campanie electorală, forța social-democraților din UE.

„Grupul PPE, condus de domnul Manfred Weber, liderul grupului și candidat la președinția viitoarei Comisii Europene, susținut de doamna Merkel, a insistat să avem această dezbatere privind statul de drept în România. Dacă inițial nu se acceptase o rezoluție, pe ultima sută de metri, înaintea sesiunii, PPE a insistat ca aceste dezbateri să se termine cu o rezoluție în LIBE, care să fie votată de plenul PE.

E o mișcare politică nu neapărat împotriva PSD, din păcate discuția e pe România, dar interesul PPE e să scadă la viitoarele alegeri europarlamentare scorul social-democraților. Iar PSD e unul din cele mai puternice partide social-democratice din UE. 

Iată răspunsul complet

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel