Dăncilă, vizită în Turcia. Discuţii pe teme economice şi de securitate

În cadrul vizitei oficiale pe care a desfăşurat-o la 15 octombrie la Ankara, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut o întrevedere cu Levent Gok, preşedintele în exerciţiul al Marii Adunări Naţionale a Turciei.

Prim-ministrul român a transmis interlocutorului aprecieri pentru excelenta cooperare la nivel parlamentar, atât în plan bilateral, cât şi în formatul de dialog strategic trilateral derulat împreună cu Polonia şi a subliniat importanţa dialogului constant şi consecvent la acest nivel, pe teme strategice.

A fost analizată evoluţia cooperării pe temele de interes comun de pe agenda bilaterală şi perspectivele de consolidare ale parteneriatului strategic, cu accent asupra relaţiilor economice şi asupra cooperării în materie de securitate, pilonii principali ai Parteneriatului strategic dintre România şi Turcia. Cei doi interlocutori au analizat evoluţia provocărilor de securitate în regiunea Mării Negre şi acţiunile comune desfăşurate pentru asigurarea securităţii şi stabilităţii în zonă, precum şi perspectivele de acţiune pe viitor.

Prim-ministrul României a transmis aprecieri pentru contribuţia Turciei în gestionarea problematicii migraţiei, în conformitate cu Acordul UE-Turcia şi a reiterat susţinerea constantă a României pentru parcursul european al Turciei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel