Propunere comisar european. Dăncilă: Ursula von der Leyen mi-a cerut. Iohannis ştia!

Andrei Itu / 29 oct 2019 / 18:57 Salveaza PDF Comentarii

Premierul demis Viorica Dăncilă a declarat, marţi, la Cluj, că preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a cerut să nominalizeze 'urgent' persoana desemnată pentru ocuparea funcţiei de comisar european din partea României şi că aceeaşi scrisoare a primit-o şi preşedintele Klaus Iohannis. 

'Domnul Iohannis a primit aceeaşi scrisoare pe care am primit-o şi eu. Asta arată că domnul Iohannis, din motive electorale, are altă abordare. Scrisoarea pe care am primit-o eu de la Ursula von der Leyen a primit-o şi domnul preşedinte; deci ştie că mi s-a cerut urgent nominalizarea unui comisar din partea României', a răspuns Viorica Dăncilă întrebărilor jurnaliştilor referitoare la nominalizarea lui Victor Negrescu pentru funcţia respectivă.

Anterior, Viorica Dăncilă a declarat că guvernul pe care îl conduce îl recomandă pe Victor Negrescu pentru funcţia de comisar european din partea României. 'Îl recomandă şi Guvernul Dăncilă printr-o scrisoare către Bruxelles', a spus Viorica Dăncilă, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor dacă Victor Negrescu este recomandat pentru funcţia de comisar european.

Potrivit acesteia, Victor Negrescu are experienţa necesară pentru o asemenea funcţie. 'Da, este o variantă domnul Negrescu, având în vedere experienţa de care se bucură, a fost europarlamentar, a fost ministru pentru afaceri europene, deci îl recomandă experienţa pe care o are pentru funcţia de comisar european', a explicat premierul. Viorica Dăncilă vizitează, marţi, mai multe localităţi din judeţul Cluj, conform Agerpres.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28