Dăncilă: 8,1 mil. de euro din fondul de solidaritate al UE, pentru zone afectate de calamități

Alexandru Ichim / 15 mai 2019 / 15:28 Salveaza PDF Comentarii
Viorica Dăncilă
Descriere foto: Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că suma de 8,1 milioane de euro alocată de Uniunea Europeană pentru pagubele produse de calamităţi în România sunt pentru regiunea Nord-Est şi şi-a exprimat speranţa că va fi trimisă o a doua tranşă, având în vedere că Guvernul a cerut mai mulţi bani.

"Este foarte important că s-a aprobat acest fond de solidaritate. După cum ştiţi, am avut anul trecut inundaţii, am avut secetă, am avut calamităţi şi Guvernul României a făcut această solicitare pe baza documentelor depuse de către unităţile administrativ-teritoriale. Eu, în primul rând, apreciez faptul că unităţile administrativ-teritoriale şi-au făcut datoria şi au solicitat fonduri pentru a îndrepta efectele calamităţilor din localităţile lor", a spus Dăncilă, aflată într-o vizită în judeţul Prahova.

Ea a precizat că Guvernul a alocat deja bani din fondul de rezervă în urma acestor calamităţi.

"Am considerat că nu putem aştepta foarte mult timp, oamenii au nevoie de ajutor imediat, au nevoie de sprijinul Guvernului. Consider că alocarea fondului de solidaritate este rezultatul unei cooperări foarte bune, al muncii susţinute între Guvernul României şi OAT-uri şi ne bucurăm de aceşti 8,1 milioane de euro", a adăugat premierul Dăncilă.

Vezi și: Loto. Marele premiu la Loto 6/49 a fost ridicat de norocos


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26