Dancă: OUG pentru rezolvarea situaţiei minerilor blocaţi în mine - în primă lectură în şedinţa de guvern

Guvernul a discutat în primă lectură ordonanţa de urgenţă care rezolvă situaţia minerilor care protestează în minele Uricani şi Paroşeni, actul normativ intrând în circuitul de avizare, a anunţat, miercuri, şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

'În şedinţa de guvern au fost discutate două acte normative. În primul rând, o ordonanţă de urgenţă în primă lectură care vizează situaţia minerilor blocaţi în mine la Uricani şi Paroşeni, este un act normativ solicitat de minerii care urmează să fie disponibilizaţi de la Societatea naţională de închidere mine Valea Jiului şi Complexul Energetic Hunedoara şi a cărui amânare nu mai poate fi acceptată.

Prin urmare, acest act normativ reglementează situaţia veniturilor complementare pentru persoanele care urmează să fie disponibilizate şi în această privinţă, potrivit programului de disponibilizări, urmează să fie acordate venituri complementare pentru: în 2020 - 350 persoane, în 2021 - 362 de persoane şi programarea lor până în anul 2023', a afirmat Dancă după şedinţa de guvern.

El a spus că impactul bugetar în această privinţă pentru anul următor este de aproximativ 15 milioane lei şi că actul normativ a fost elaborat de aparatul de lucru de la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri. Proiectul de ordonanţă se referă la aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare de Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului S.A. şi Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. în perioada 2019-2024, informeză Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel