Dănăilă, la Parlament: În mintea mea e clar ce trebuie să spun

Seniorul de vârstă din Senat, liberalul Leon Dănăilă, afirmă că este un tânăr politician şi nu un politician tânăr şi mărturiseşte că Palatul Parlamentului îi creează emoţii mai mari decât sala de operaţie.

'Nu e complicat (îndeplinirea formalităţilor de preluare a mandatului - n.r.) fiindcă sunt foarte clare şi în mintea mea e la fel de clar ce trebuie să spun. Au mers lucrurile perfect şi destul de repede. Am puţine emoţii. E prima dată. Sunt un tânăr politician, nu un politician tânăr. Sunt intrat în politică de o lună de zile aproximativ. Eu sunt chirurg şi nu am emoţii la operaţii foarte grele, dar aici am puţină emoţie drept să vă spun', a declarat Leon Dănăilă, marţi, după îndeplinirea formalităţilor de preluare a mandatului. 

Leon Dănăilă va conduce, începând cu ora 12,00, prima şedinţă de plen a Senatului, de deschidere a legislaturii 2016 - 2020, urmând să fie asistat de patru dintre cei mai tineri senatori aleşi.

Despre acest moment, decanul de vârstă spune că 'este o mare onoare şi o obligaţie pentru a nu dezamăgi alegătorii', adăugând că senatorii liberali familiarizaţi cu procedurile legislative îl vor instrui cu privire la modul în care trebuie să decurgă această primă şedinţă a plenului.

[citeste si]

Întrebat dacă îşi va menţine obiceiul de a circula cu metroul, Leon Dănăilă a afirmat că atât mersul pe jos cât şi deplasarea cu mijloace de transport în comun îi fac plăcere, însă se bucură că va putea utiliza maşina de serviciu în zilele ploioase sau când ninge. 'Eu întotdeauna mă duc la serviciu cu metroul şi vin cu metroul. (...) O parte merg pe jos, o parte cu metroul, o parte cu autobuzul până când ajung acasă sau până când ajung la spital. În sensul ăsta am fost şi fotografiat şi a apărut într-un ziar la un moment dat, dar nu consider că mi-a făcut un rău, dar nici bine, însă lumea a comentat în fel şi chip această postură a mea. E bine (că va avea maşină de serviciu - n.r.) pentru că mersul pe jos când plouă, când ninge, când sunt condiţii atmosferice nefavorabile e dificil pentru mine totuşi, deşi mersul pe jos mi-a făcut foarte bine. Mie îmi place să merg pe jos. Când eram la liceu eram puţin sportiv şi am ieşit la o cursă de 4.000 m primul şi mi-a dat un bilet gratis la meciul de fotbal, aşa că eu sunt foarte doct în astfel de mers, nu mă obosesc paşii făcuţi', a mai spus Dănăilă. Referitor la posibilitatea de a deţine funcţia de preşedinte al Comisiei pentru sănătate din Senat, Leon Dănăilă afirmă că acest lucru nu depinde de el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel