EXCLUSIV  Dana Gîrbovan, refuzată de Iohannis la Justiție. Răzvan Prișcă (PNL): De-asta a RESPINS-O!

Răzvan Prișcă
Răzvan Prișcă

Răzvan Prișcă (PNL) a spus de ce, în opinia sa, președintele Klaus Iohannis a respins-o pe Dana Gîrbovan, propunerea PSD pentru Ministerul Justiţiei.

„A fost foarte clar discursul președintelui. Nicio clipă, aseară, președintele Iohannis nu a spus că doamna Gîrbovan nu este un judecător bun. Nicio clipă nu a spus că nu este pregătită în drept. Ceea ce a reproșat președintele doamnei prim-ministru este oportunitatea politică, raportat la ceea ce vrem să construim în România după alegerile europarlamentare, și anume la reformarea sistemul de drept românesc în acord cu valori și principii pe care le împărtășim cu partenerii noștri", a spus Răzvan Prișcă, joi, în cadrul unui interviu acordat DCNews.

„Ministrul Justiției nu este coordonatorul procurorilor, nu este conducătorul instanțelor, ci este cel care poate să creioneze politică penală, politică civilă, politică de drept și este un om care are un vot în CSM. Puse în contextul declarațiilor din perioada OUG 13, post OUG 13, puse în contextul modului în care doamna Gîrbovan și-a gestionat discursul în Comisia specială pentru Legile Justiției, pentru că a fost unul din magistrații prezenți aproape în fiecare zi în Comisie... Viziunile dânsei vizazi de modul în care ar trebui construită politica penală a statului român nu sunt în acord cu ceea ce inclusiv doamna Dăncilă spune de două sau trei luni de zile. Acesta este motivul pentru care președintele a respins-o pe doamna Gîrbovan", a spus Răvan Prișcă.

Amintim că Dana Gîrbovan a postat, miercuri seara, pe Facebook, faptul că a luat act de decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerea privind numirea sa în funcţia de ministru al justiţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel