Dan Voinea: Ion Iliescu a dat ordine la Mineriadă. Există o condică-jurnal

"Dosarului Mineriadei din 13-15 iunie 1990" a fost redeschis, fostul președinte Ion Iliescu putând fi audiat.  Dan Voinea, procurorul care a instrumentat dosarul,  susține că generalul Șchiopu a ținut un jurnal cu ordinele pe care le-a primit de la Iliescu în acele zile, jurnal care arată că Iliescu s-a comportat ca un comandant militar.

"Ion Iliescu s-a comportat ca un comandant șef de stat, s-a comportat ca un comandant militar. Pentru că există un jurnal al acțiunilor de luptă făcut de generalul Șchiopu, locțiitorul șefului de Stat Major al Armatei și care a ținut să consemneze toate ordinele primite, ca să nu și-o mai ia cei de la Armată, ca la Revoluție.

Și pe 13 iunie, domnul Iliescu este amintit cu toate intervențiile pe care le-a făcut direct. Adică: la ora nu știu care, președintele Iliescu solicită 100 de soldați să acționeze într-o anumită zonă.

Citește și: Dosar Mineriada redeschis. Radu Banciu: Ion Iliescu nu va scăpa basma curată

La ora cutare, președintele Iliescu solicită 20 de taburi să acționeze în zona Ministerului de Interne. La o anumită oră, președintele ne solicită să acționăm cu gaze lacrimogene împotriva manifestanților", a declarat Dan Voinea, la B1 TV.

Fostul președinte Ion Iliescu a încercat să explice în intervențiile sale  că rolul său în Mineriada din 13-15 iunie 1990 nu a fost unul chiar atât de important.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel