Dan Vîlceanu răspunde condițiilor puse de USR. ”Nu cred așa ceva”

Foto Agerpres
Foto Agerpres

USR a decis în miezul nopții să nu intre la guvernare decât după alegerile anticipate. Totodată, au pus condiții ferme pentru susținerea Guvernului PNL. Dan Vîlceanu, deputat PNL, a explicat că nici USR, nici celelalte partide nu pot obține totul din negocierea pentru susținerea Guvernului PNL, cum nici nu pot oferi totul. 

”Se pune problema de a negocia cu partidele celelalte care să susțină guvernul. Într-o negociere, nici nu poți să obții totul, nici nu poți să oferi totul. Va trebui să fie un echilibru, în care fiecare partid obține o parte dintre doleanțe, pentru că va fi un guvern susținut de 5-6 partide. Asta necesită o negociere prin care să încerci să îndeplinești doleanțe cât mai multe de la toate celelalte partide” a spus Dan Vîlceanu, la Digi24. 

Întrebat ce e dispus PNL să ofere USR din lista de dorințe, Dan Vîlceanu a exclus varianta alegerilor anticipate: ”Nu se pot obține, e o utopie să gândești că mai poți obține alegeri anticipate. La a doua nominalizare, parlamentarii vor vota pentru că nu vor să-și piardă mandatul”. 

Totodată, deputatul PNL crede că USR va susține Guvernul PNL: ”Nu cred așa ceva” a răspuns el întrebat fiind dacă parlamentarii USR ar putea să nu dea votul de învestitură Guvernului liberal. 

Condițiile puse de USR pentru a vota Guvernul PNL: 

Adoptarea legii privind alegerea primarilor în două tururi - esențială pentru legitimitatea aleșilor locali și recuperarea democrației la nivel local.

Adoptarea inițiativei "Fără Penali în Funcții Publice" pentru care au semnat peste un milion de români.

Desființarea prin lege a recursului compensatoriu care a eliberat din închisori peste 20.000 de infractori, dintre care mulți au comis noi fapte de violență.

Consultarea Parlamentului asupra propunerii pentru poziția de comisar european ce revine României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel