Dan Turturică, în dosarul lui Ionel Arsene. Ce zice Ciutacu

Victor Ciutacu
Victor Ciutacu

Marți, 23 ianuarie, în emisiunea jurnalistului Victor Ciutacu, de la România TV, au fost prezentate informații de ultimă oră.

În motivarea deciziei Tribunalului Bacău de respingere a arestării preventive a lui Ionel Arsene se menționează, citând un denunț al lui Gheorghe Ștefan, că acesta din urmă i-ar fi dat lui Ionel Arsene bani pentru a-i fi înmânați redactorului șef al României Libere de la acea dată, Dan Turturică.

Declarații

"Nu am primit, niciodată, nicio sumă de bani de la Ionel Arsene sau de la vreun alt politician. Nici pentru a intermedia vreo acțiune a autorităților pentru sau împotriva cuiva și nici pentru a publica vreun articol. Nu am nicio calitate în dosarul DNA în care este implicat Ionel Arsene și în niciun alt dosar. Nici măcar cea de martor. Acest dosar a plecat de la denunțul lui Gheorghe Ștefan împotriva lui Ionel Arsene, din care reiese, dacă avem încredere în buna credință a denunțătorului, că acesta nu i-a returnat banii pe care îi dăduse pentru a-l "executa„ pe Culiță Tărâță. De ce dorea "Pinalti" să-i fie returnați banii? Pentru că, după cum spun procurorii, planul pentru care susține că plătise nu a fost îndeplinit. Așadar și dacă i s-a promis într-adevăr asta, "cumpărarea de influență" pe care a finanțat-o nu s-a realizat. Iar acest lucru reiese clar, potrivit procurorilor, din interceptările convorbirilor dintre părțile implicate în dosar. Altfel, nu ar fi existat motive ca Gheorghe Ștefan să-i ceară lui Arsene banii înapoi și nici să i se promită lucruri în schimb. În afara celor două fraze din denunț, "redactorul-șef al României libere" nu este menționat de nimeni, nicăieri. Și asta în condițiile în care vorbim de o lungă perioadă în care toate conversațiile celor implicați au fost monitorizate", a transmis Dan Turturică, declarațiile fiind citite la România TV de către Ciutacu.

"Să-și facă treabă procurorii și domnul Turturică să-și probeze nevinovăția”, a zis jurnalistul Victor Ciutacu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel