Dan Tănasă, încolțit la Antena 3. "De un astfel de personaj m-am cam săturat"

Codrin Ștefănescu a încercat să-l pună la punct pe Dan Tănasă, candidatul de la partidul Alianța Noastră România la alegerile parlamentare.

Social-democratul s-a supărat pe Dan Tănasă că l-a întrerupt din vorbire. 

Oana Zamfir a intervenit pentru a aplana conflictul și a spus: "Faceți o mare nedreptate. Vă faceți un mare deserviciu, domnule Codrin Ștefănescu. Dan Tănasă este ziaristul care se luptă de ani întregi pentru români. Nu este un lucru pentru care trebuie să-l disprețuiți".

Codrin Ștefănescu a zis: "L-am sprijinit până la un punct pe Dan Tănasă. Până mai ieri voia să fie pe listele PSD la alegeri, iar acum, brusc, este fan Marian Munteanu, iar PSD este rău. De un astfel de personaj m-am cam săturat".

Amintim că Dan Tănasă, ziaristul care scrie din 2008 despre abuzurile administraţiei publice locale din Covasna şi Harghita şi a câştigat numeroase procese în instanţele din România împotriva autorităţilor publice locale din cele două judeţe, a vrut să-și regăsească numele pe listele unui partid mai mare, dar din diverse motive, acest lucru nu s-a petrecut. Până la urmă, Dan Tănasă a decis să candideze din partea partidului Alianța Noastră România.

[citeste si]

Într-un interviu pentru DC News, Dan Tănasă povestea de ce nu și-a găsit loc într-un partid mare cum ar fi PSD: "În cazul meu, a fost o chestiune de principiu, poate o chestie oarecum exotică pe piața politică din România. Eu am încercat să găsesc sprijinul unui partid mai mare nu de dragul de a fi parlamentar, dar cred într-un principiu: acela că în București trebuie să existe cel puțin un om - nu care să dărâme munții, dar care să spună anumite lucruri pentru că în București există o percepție diferită. Din păcate, marile partide se uită exclusiv în gura UDMR. Este greșit să avem o singură sursă de informare cu privire la aspectele conviețuirii interetnice... nu doar din Harghita și Covasna pentru că această chestiune este mai mare. Nici PSD și nici PNL nu au niciun fel de comunicare pe subiectul Transilvania. Singura formațiune care comunică pe subiectul Transilvania este UDMR. Oamenii din PSD au impresia că România se termină la Sinaia sau la Călărași sau la Craiova".

"Am avut discuții cu persoane care sunt pe locuri eligibile pe listele PSD și una dintre ele mi-a spus: 'sunt surprins. Nu mă așteptam să fiu pe un loc eligibil pe liste'. Eu nu am găsit înțelegere la PSD, dar au găsit unii care acum sunt surprinși că sunt pe locuri eligibile. Este o chestiune exotică pe piața politică românească. De ce nu sunt pe listele unui partid mare? Pentru că aș fi o persoană mult prea necontrolabilă și aș dăuna într-o relație cu UDMR. Este singura mea explicație logică", ne-a mai povestit Dan Tănasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel