Dan Șova: Traian Băsescu face opoziţie poporului român

energie electrica
energie electrica

Preşedintele Traian Băsescu se foloseşte de orice ocazie pentru a îngreuna activitatea Executivului, chiar dacă aceasta presupune şi frânarea ritmului României de dezvoltare, refuzându-le românilor dreptul la o viaţă mai bună. De data aceasta, Traian Băsescu a blocat proiectul de lege care aprobă Ordonanţa de Urgenţă de modificare a schemei de ajutor de stat în domeniul producerii energiei din surse regenerabile, prin trimiterea ei la Curtea Constituţională, scrie pe blog ministrul Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național și Investiții Străine, Dan Șova.

"Ordonanţa de Urgență nr. 57/2013 a fost adoptată de Camera Deputaţilor încă din decembrie anul trecut, iar preşedintele se foloseşte încă de atunci de toate mijloacele pentru a opri o lege care ar duce la scăderea facturilor la energie electrică pentru români. Întâi a trimis-o spre reexaminare Parlamentului, iar după ce legea a fost votată fără să fie făcute modificări şi s-a notat concluzia Departamentului pentru Energie conform căreia cererea venită de la Cotroceni conţine informaţii eronate, a decis să o trimită la CCR, arătând un dispreţ total faţă de politicile publice ale Guvernului care ar schimba viaţa românilor în bine" scrie Șova pe blog.

Românii trebuie să ştie că Guvernul a avut o iniţiativă în urma căreia viza stoparea creşterii facturilor la energie electrică. Fiecare factură de la furnizorul de energie are o secţiune separată care se referă la energia verde (hidro, eoliană sau solară), iar românii plătesc din propriul buzunar pentru energia regenerabilă produsă de companii. Noul cadru legal va reduce semnificativ veniturile aferente certificatelor verzi pentru producătorii de energie regenerabilă, amânând cu trei ani plata acestora şi făcând posibilă tranzacţionarea lor pe bursă.

Preşedintele ar trebui să ştie că a face opoziţie nu presupune un sabotaj permanent al acţiunilor Guvernului, iar continuarea şi promovarea acestui război instituţional loveşte cel mai tare în interesele cetăţenilor", conchide ministrul Dan Șova.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel