Dan Șova: Oricine are dreptul să critice Justiția

Ministrul  Dan Șova, prezent, duminică,  la emisiunea  "Punctul de Întâlnire cu Radu Tudor", a discutat despre problemele justiției din României. De asemenea, în cadrul emisiunii, Radu Tudor a dezbătut zvonurile potrivit  cărora DNA pregăteşte un dosar penal pe numele premierului Victor Ponta şi al ministrului Dan Şova.

"Independența justiției înainte de vorbe înseamnă fapte. Traian Băsescu, Monica Macovei și Daniel Morar au acționat împotriva independenței justiției, lucru pentru care Victor Ponta a luptat încă din mandatul de premier al lui Adrian Năstase. Nu au a se teme magistrații sau CSM de ceva. Nicio autoritate a statului nu poate să acționeze împotriva magistraților.

Eu am pledat și pledez pentru independența totală a justiției. În toți anii mei de avocatură nu mi s-a întâmplat să merg în fața judecătorului să susțin o cauză cu probe și să nu mi se dea dreptate. Îl invit pe Traian Băsescu la o dezbatere despre justiție, despre independența justiției, despre minciună și despre onestitate. Dacă Băsescu vine astăzi după toate faptele făcute cu Macovei și Morar și vrea să vorbească despre independența justiției, eu îl invit să aibă o discuție cu mine despre acest lucru", a susținut Dan Șova la Antena 3.

Victor Ponta și Dan Șova ar fi vizați de DNA

Dosarul face referire la o serie de contracte semnate de Victor Ponta şi Dan Şova, în calitate de avocaţi, cu societăţile energetice Rovinari şi Turceni.

 "Victor Ponta nu are nici cea mai mică legătură. Încearcarea de asociere cu acest caz este hilară. Contracte cu Rovinari şi Turceni a avut numai societatea cu care eu am fost asociat la un anumit moment dat. Încă un lucru, contractele au fost semnate în perioada în care eu nu eram în politică. Au încercat şi nu au găsit niciodată nimic. Încearcă să încropească ceva din nu ştiu exact ce. A făcut Blejnar controale peste controale, presiuni, nu ştiu dacă există sau nu există vreo plângere, dar vă spun exact ce a spus şi Victor Ponta: "Să mă cheme, mă duc mâine, orice este de lămurit, lămurim", a explicat Dan Şova.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel