Dan Șova face plângere penală împotriva Monicăi Macovei

USL va înainta o plângere penală împotriva europarlamentarului PDL, Monica Macovei pentru încălcarea legii referendumului, a declarat senatorul PSD, Dan Șova. Potrivit lui Şova, declaraţiile acesteia, prin care românii erau încurajaţi să nu se prezinte, duminică, la urne, sunt nedemocratice.

Nu vreau să insist pe aspectul penal al afirmaţiilor doamnei Macovei. Vom înainta o plângere penală împotriva sa pentru încălcarea legii referendumului. (...) Apelul domniei sale este total nedemocratic. A veni la vot este o atitudine civică, în acord cu statul de drept. Mai degrabă respectăm deciziile CCR decât apelurile nedemocratice ale doamnei Macovei, care şi-a făcut un scop în viaţă din a denigra România, a spus Şova.

Vreau să reamintesc că dna Macovei este un fost procuror comunist, care a anchetat, în 14 iunie 1990, demonstranţii din Piaţa Universităţii, este europarlamentarul român care a denigrat România în străinătate în această perioadă, cerând UE suspendarea drepturilor de vot ale României şi tăierea fondurilor europene pentru România. Este personajul care a pus în pericol libera circulaţie a românilor în Europa, cât şi libertatea muncii pentru români în UE. Este aliat politic şi susţinător al unor lideri politici din Europa care susţin că România a intrat prea devreme în UE. Este politicianul care, alături de Traian Băsescu, a minţit liderii europeni, a precizat Şova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel