DAN ȘOVA - KLAUS IOHANNIS. Șova: Iohannis e un INFRACTOR. Aștept să mă dea în judecată

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Șova, îl numește "infractor" pe președintele PNL, Klaus Iohannis. Social-democratul a vorbit, pentru DC News, despre un eventual proces cu primarul Sibiului.

Dan Șova a lansat, luni, acuzații de "mită" la adresa lui Klaus Iohannis.

Vezi aici acuzațiile social-democratului: Șova, dezvăluire bombă: Poate să mă dea Iohannis în judecată

Întrebat de DC News dacă este pregătit de un eventual proces intentat de Klaus Iohannis, purtătorul de cuvânt al PSD a răspuns:

"Eu mă îndoiesc că mă va da în judecată dl Iohannis, pentru că nu cred că dl Iohannis își dorește proba verității într-un proces. Dar eu abia aștept să mă dea în judecată.

(...) Dl Iohannis poate să vină să spună: 'Dl Șova m-a calomniat'. Excelent! Dacă te-a calomniat, haide să punem actele pe masă! Și în momentul ăla, ca să poți proba o calomnie, când mă acuzi de calomnie, se face proba verității: trebuie să discutăm dacă fapta pe care eu am afirmat-o și pe el o consideră calomnie este reală sau nu. Ori asta înseamnă să te duci singur în gura lupului, adică să te duci într-o procedură judiciară care să-ți analizeze comodatul pe BMW-uri. Eu mă îndoiesc că dl Iohannis își dorește treaba asta. Eu mi-o doresc!"

DC News: Nu vă gândiți să faceți o sesizare cu privire la acest subiect, în cazul în care DNA nu va acționa?

"Eu nu sunt procuror. Eu în momentul în care am făcut afirmația ieri, eu mi-am făcut datoria. N-ați văzut de câte ori a zis DNA-ul că s-a sesizat din presă? (...) Nu fac și plângeri. Am sesizat, DNA-ul are obișnuința de a se sesiza prin presă", a replicat fostul ministru al Transporturilor.

Dan Șova a reiterat ideea "mitei mascate" în cazul lui Iohannis și susține că "orice procuror stagiar" care ar studia dosarul i-ar "deschide urmărire penală" edilului din Sibiu.

Citește și: Lui Șova i se arată DNA-ul după atacul la Iohannis: Cu plecarea din Minister e mai complicat. E cu înregistrări

"DNA-ul are a cerceta care este contrapartida obținută de Automobile Bavaria, direct sau prin firme apropiate de Automobile Bavaria sau de Schmidt, de la Primăria Sibiului. Pentru că îmi este imposibil să accept juridic, (...) că nimeni nu îți dă pe mână 300.000 de euro - adică două BMW-uri Seria 7, pe care le folosește dl Iohannis degeaba. Nu există!

(...) Acolo este o mită mascată într-un fel sau altul. Ca să fiu mai simplu: dlui Iohannis îi place să umble cu BMW Seria 7. Nu are banii, ca să justifice că plătește un leasing sau că își cumpără o asemenea mașină, și apelează la asemenea subterfugiu. (...) Are o mașină luată încercând să facă o șmecherie instituțională, dar este atât de simplă și de banală, încât orice procuror stagiar din România, dacă se uită pe dosar și se apucă de cercetări, vă garantez că îi deschide urmărire penală", a explicat purtătorul de cuvânt al PSD. 

Șova: "Eu cred că dl Iohannis e un infractor"

"Eu am convingerea că între dl Iohannis și Automobile Bavaria sau dl Schmidt de la Automobile Bavaria există relații oneroase în spate, profitabile pentru dl Schmidt sau Automobile Bavaria, care au fost recompensate prin acest comodat, adică prin cadoul BMW Seria 7, mascat printr-un contract de comodat făcut cu Primăria Sibiului. Asta cred eu. Și aștept să fiu dat în judecată să dezbat treaba asta", a încheiat Dan Șova tirul acuzațiilor lansate la adresa lui Klaus Iohannis.

Vezi și: Exclusiv: Reacția lui Șova după atacul virulent al lui Mihalache

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel