Dan Nica, schimb de replici în PE. Întrebarea care l-a REVOLTAT

Dan Nica a fost provocat să răspundă la o întrebare după ce și-a exprimat punctul de vedere în plenul Parlamentului European cu privire la respectarea statului de drept.

Dan Nica: "România nu acceptă să fie monedă de schimb în niciun fel de condiții și cu nicio altă țară. Înțelegem că au fost îngrijorări în prinvința altor state membre, dar noi cerem ca fiecare țară să fie judecată în funcție de propriile sale merite. Noi, în România, încercăm în acest moment ca toate lucrurile care au ținut de trecut întunecos, de un sistem judiciar pervertit, de foști miniștri ai Justiției care au transformat procurorii în prorpii servitori, de cei care au reușit să transforme dintr-o instituție respectabilă a judecătorilor în persoane timorate, în procurori care au fost forțați să facă dosare la comandă, într-un sistem independent controlat doar de către Consiliul Superior al Magistraturii și în care nimeni, niciodată să nu fie șantajat. Toată lumea în România trebuie să înțeleagă un singur lucru, justiția se face doar în sala de judecată, niciodată pe bază de protocoale, pe bază de servicii secrete și pe bază de înțelegeri oculte și salut această poziție a Comisiei Europene. Toată lumea trebuie să știe că vremurile care au fost nu se mai pot întoarce cu toate eforturile disperate pe care le fac acești adevărați români din sală, cum ar fi Preda și Macovei și care au reușit să transforme justiția română într-om rușine. Noi aceste lucruri nu le tolerăm, le vom schimba așa cum trebuie în conformitate cu normele democratice".

Imediat după încheierea discursului europarlamentarului român, în sala de plen au început aplauze și critici spuse cu voce tare.

Președintele PE a intervenit imediat: "Permiteți o întrebare de la un coleg? Domnule Boștinaru, nu am nevoie să îmi dați lecții, eu am grijă să ascult ce se discută în sală și este posibil să intervi aici în plenară în momentul în care se potrivește ceea ce se dorește să se spună cu subiectul discuției. Eu nu accept să faceți comentarii care nu sunt la subiect și tocmai voiam să îl întreb pe domnul Nica dacă dorește să accepte o întrebare de la domnul H. Acceptați?"

"Domnule Nica, bănuiesc că nu aveți nevoie sfaturi de la doamna prim-ministru ca să îmi rărpunde la aceasta întrebare” i-a spus German Rainer Wieland, care a condus dezbaterea. 

Eurodeputat, membru PPE: ”Domnule președinte sunt din ce în ce mai surprins de această dezbatere, am văzut cum grupul social-democrat îi aplaudă pe extremiști când extremiștii apără corupți în România. Și întrebarea este următoarea: Nu vă îngrijorează faptul că aveți un Guvern care nu luptă suficient cu corupția și se luptă cu cei care se luptă cu corupția?Puteți să îmi răspundeți?"

Dan Nica: ”Acest lucru face parte din ceea ce înseamnă campania de fake news. V-a spus cineva că în ultimii cinci ani, 98% din cei trimiși pentru dosare de corupție în instanțe, au fost achitați? Vi s-a spus că toți acești oameni care chipurile au fost raportați către Comisia Europeană au fost declarați în aceste șase luni, 200 de achitări din partea Direcției Anticorupția. Pentru noi, anticorupția înseamnă ca cei vinovați să plătească, iar cei nevinovați să nu plătească. Injustiție pentru unul înseamnă injustiție pentru toată lumea.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel