Dan Motreanu, europarlamentar (PNL), despre un nou pod în zona Giurgiu-Ruse: Proiectul urmează să fie finanțat din fonduri UE

Dan Motreanu.jpg
Dan Motreanu.jpg

Europarlamentarul PNL, Dan Motreanu, anunță că premierul Ciucă a discutat cu premierul Bulgariei despre dragarea Dunării, construirea unui nou pod în zona Giurgiu – Ruse.

"Asigurarea navigabilității permanente pe Dunăre și construirea unui pod nou în zona Giurgiu-Ruse s-au numărat printre subiectele discutate de premierul Nicolae Ciucă și prim-ministrul Bulgariei, Galab Donev, în cadrul unei convorbiri în format videoconferință. Proiectul noului pod Giurgiu-Ruse urmează să fie finanțat din fonduri UE", a scris, pe facebook, europarlamentarul PNL, Dan Motreanu.

"Premierul Nicolae Ciucă a încurajat partea bulgară să finalizeze procedurile interne necesare aprobării și implementării proiectului european Fast Danube. Acest lucru va permite înscrierea proiectului pentru dragarea Dunării în programul Fast Danube. Prin dragarea Dunării, vor fi asigurate condiții adecvate de navigație indiferent de sezon. Dunărea poate fi o cale de transport mai ieftină și mai sigură, cu atât mai mult in contextul războiului din Ucraina", mai spune europarlamentarul PNL, Dan Motreanu.

Convorbire, în format videoconferință, între Nicolae Ciucă și  prim-ministrul Bulgariei, Galab Donev

Premierul Nicolae Ciucă a avut marți o convorbire în format videoconferință cu prim-ministrul Bulgariei, Galab Donev, iar discuția s-a axat pe aderarea la Schengen, dar și pe avansarea proiectelor de conectivitate stabilite de București și Sofia.

Cei doi șefi de Guvern au confirmat interesul pentru avansarea pașilor concreți în vederea asigurării navigabilității permanente pe Dunăre și construirea unui pod nou în zona Giurgiu-Ruse, acestea fiind proiecte complementare, în concordanță cu interesele ambelor state, ale întregii regiuni și ale UE în ansamblu, spune Biroul de presă al Guvernului.

În context, prim-ministrul Ciucă a încurajat partea bulgară să finalizeze procedurile interne necesare aprobării și implementării proiectului european Fast Danube, care, prin dragarea Dunării, va asigura condiții propice de navigație indiferent de sezon.

Cei doi lideri au agreat să fie continuate discuțiile asupra dezvoltării de proiecte comune în domeniul energiei regenerabile. Premierii Ciucă și Donev au reconfirmat interesul comun al României și Bulgariei de a adera la Spațiul Schengen în cursul acestui an, apreciind importanța menținerii bunei cooperări și coordonări în plan bilateral și european.

De asemenea, a fost subliniată necesitatea de a sprijini soluții europene pentru continuarea combaterii migrației ilegale și protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene.

  2. logo PPE.J... (logo-ppe_45994000.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel