Dan Mihalache a cerut decorarea românului erou din Londra

Foto: jurnalul.ro
Foto: jurnalul.ro

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a declarat, la Antena 3, că va discuta cu MAE pentru a-i propune președintelui Klaus Iohannis ca românul Florin Morariu să fie decorat, după ce a aruncat cu lăzi în teroriștii din Londra. 

”L-am felicitat pentru gestul deosebit pe care l-a făcut. N-aş spune eroic, neapărat, că e un pic, aşa, prea sentimental, dar e un gest extraordinar. (...) I-am spus că eu mă gândesc foarte serios să-i propun ministrului Afacerilor Externe şi, prin minister, preşedintelui României să primească o decoraţie a statului român, ca un semn de recunoaştere, pentru un gest care devine oarecum simbolic pentru ceea ce înseamnă românii din Marea Britanie”, a spus ambasadorul Dan Mihalache. 

[citeste si]

Ambasadorul României la Londra a avut o discuţie cu românul, pe care l-a invitat la Ambasadă, unde vor avea o discuţie inclusiv despre oferirea de protecţie, pentru că românul se teme pentru viaţa lui.

”Am vorbit eu personal cu el am câteva ore. Am convenit că mâine (marţi - n.r.) va face o vizită la Ambasada României şi vom stabili împreună anumite măsuri de protecţie, pe care, sigur, nu ambasada le poate lua, pentru că nu avem resurse, împreună cu partenerii noştri de cooperare din Marea Britanie să vedem ce putem face să existe un minim de protecţie asupra lui”, a spus Dan Mihalache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel