EXCLUSIV  Dan Dungaciu, analiză pe problemele Europei: Populismul este "furtuna perfectă"

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Sociologul Dan Dungaciu a vorbit în interviurile DC News despre importul de cărbune în Marea Britanie, despre populism și problemele Europei. 

"Apropo de chestiunea cu cărbunele, cu Uniunea Europeană și cu Marea Britanie, unul dintre lucrurile la care trebuie să ne uităm este ideea aceasta pe care noua comisiue și-a asumat-o și doamna von der Leyen și-a asumat-o foarte abil, legat de schimbarea climatică. Europenii, după criza majoră din 2015 - 2016 când au fost migrații, terorism în Uniunea Europeană, s-au uitat pe sondaje și au zis: e clar, europenii sunt neliniștiți, sunt speriați! Pentru că resurecția populismului și neo-populismului s-a petrecut atunci. Atunci a apărut ideea de Armată Comună Europeană", a declarat Dan Dungaciu, într-un interviu, în excusivitate, pentru DC News.

Populismul este cocktail-ul

"Ideea de Armată Comună Europeană și Europa care protejează a fost apărut ca urmare a unor analize care s-au făcut cu cifre în mână. Problema Europei a fost că de fapt spaima europeanului, existențială inclusiv, nu s-a dus spre Bruxelles. Omul când s-a înspăimântat s-a dus spre partidele lui naționale și locale, nu s-a dus la Bruxelles. Asta e diferența majoră. Populismul este cocktail-ul, o furtună perfectă în care s-au amestecat criza economică, migrația, terorismul și o vagă amenințare a Rusiei, care tocmai amenințase Crimeea. Așa au apărut populiștii în prim-plan. Deci nu Bruxelles ne apără, ci ăia localii care stau lângă mine când e criză. Nu Bruxelles care e departe, nu tehnocrații care atunci când apare criza, sunt atât de bine pregătiți încât își găsesc un job de la Banca Mondială, la comisii unde vor", a adăugat el.

Iată aici interviul:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel