Dan Barna: Vom sesiza CE în legătură cu decizia CSM de a-l elimina din sistem pe Cristi Danileţ

Dan Barna: Vom sesiza CE în legătură cu decizia CSM de a-l elimina din sistem pe Cristi Danileţ / foto gov.ro
Dan Barna: Vom sesiza CE în legătură cu decizia CSM de a-l elimina din sistem pe Cristi Danileţ / foto gov.ro

Vicepreşedintele USR Dan Barna anunţă că fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion va sesiza Comisia Europeană în legătură cu 'decizia absurdă a Consiliului Superior al Magistraturii de a-l elimina din sistem' pe judecătorul Cristi Danileţ. 

Totodată, deputatul USR Iulian Bulai va ridica această problemă, marţi, la întrunirea Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

'Vom sesiza, şi colegul Stelian Ion lucrează deja la text, Comisia Europeană în legătură cu decizia absurdă a Consiliului Superior al Magistraturii de a-l elimina din sistem pe judecătorul Cristi Danileţ. La rândul său, deputatul Iulian Bulai va ridica această problemă la întrunirea Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei la care participă astăzi. Ceea ce se întâmplă zilele acestea în justiţie este un atac grav şi un avertisment, pe care l-am mai trăit, la adresa magistraţilor independenţi. E o nouă etapă a unui război care din păcate nu dă semne că se apropie de final. Din contră chiar', scrie Dan Barna pe Facebook.

România în 'liniştea' regimului Iliescu Năstase' şi '(ne)justiţia Rodicăi Stănoiu'

Potrivit acestuia, coaliţia de guvernare şi preşedintele României 'trebuie să se delimiteze ferm' de astfel de 'atacuri' înainte ca România să ajungă 'pe lista statelor în care statul de drept nu mai funcţionează'. Conform lui Barna, excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ aruncă România în liniştea' regimului Iliescu Năstase' şi '(ne)justiţia Rodicăi Stănoiu'.

El subliniază că USR nu va accepta 'abuzul grosolan al unui sistem care are din nou sentimentul că şi-a tras ţara la cheie'. Totodată, Barna menţionează că PSD, PNL şi UDMR 'trebuie să înţeleagă că au de învins o pandemie', au de administrat economia, au de găsit soluţii la nenumărate probleme.

'Nimeni nu a ieşit până acum câştigător dintr-un război pentru îngenuncherea justiţiei şi nu Polonia este exemplul de urmat', adaugă liderul USR.

CSM l-a EXCLUS din magistratură pe judecătorul Cristi Danileț, din cauza TikTok-ului: Într-un filmuleț tai gardul viu, în altul curăț o piscină

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, luni, excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ de la Tribunalul Cluj, pentru manifestările pe care le-ar fi avut pe mai multe reţele de socializare. Decizia nu este definitivă. 

TikTok-ul i-ar fi pus capac celebrului judecător Cristi Danileț. Aparițiile sale pe rețelele de socializare n-ar fi fost privite cu ochi buni de breasla judecătorilor. Prin urmare, judecătorul de la Tribunalul Cluj, Cristi Danileț, a fost aspru sancționat de Secția pentru judecători a CSM, respectiv cu excluderea din magistratură. Sancțiunea poate fi atacată cu recurs la ÎCCJ, ceea ce judecătorul a anunțat că va și face. 

Judecătorul ar fi fost găsit vinovat, în baza art. 99 din Legea 303/2004, de ”manifestări care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu”. 

Prima reacție a lui Cristi Danileț

”Azi s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru două filmulețe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalalt curăț o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui. Abaterea reținută este ”conduita prin care se aduce atingere imaginii justiției”. Soluția s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecția Judiciară. Evident, voi formula recurs la ÎCCJ și sunt sigur că se va remedia această soluție.” a scris Cristi Danileț, pe Facebook.  Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel