Dan Barna: Statul trebuie să se sacrifice, nu să ceară sacrificii de la românii obişnuiţi

Dan Barna, președintele USR, este de părere că statul ar trebui să se sacrifice în această perioadă de criză.

USR consideră că, în contextul prelungirii stării de urgenţă cauzată de noul coronavirus, statul este cel care trebuie să se sacrifice şi nu să ceară sacrificii de la românii obişnuiţi, potrivit preşedintelui USR, Dan Barna, scrie Agerpres. 

"Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit astăzi de necesitatea reevaluării tuturor cheltuielilor statului în contextul prelungirii stării de urgenţă cauzată de noul coronavirus (...). Noi considerăm că statul trebuie de aceasta dată să se sacrifice, nu să ceară sacrificii de la românii obişnuiţi", scrie Barna pe pagina de Facebook.

Sacrificii trebuie să facă ”pensionarii speciali”

Potrivit lui Barna, "sacrificii" trebuie să facă acum pensionarii speciali, "bugetarii de lux" şi "baronii locali".

"'Sacrificii' trebuie să facă acum pensionarii speciali, cei care primesc, fără să fi contribuit, pensii de câteva zeci de ori mai mari decât pensia minimă din România. 'Sacrificii' trebuie să facă şi bugetarii de lux, care adună în fiecare lună salarii uriaşe şi tot felul de indemnizaţii de participare în CA-uri şi AGA-uri la instituţii şi companii de stat, doar pentru că sunt reprezentanţi sau apropiaţi ai partidului la putere (...). 'Sacrificii' trebuie să facă şi baronii locali, mult prea obişnuiţi să folosească banul public pentru a umfla conturile firmelor lor de casă (...)", susţine preşedintele USR.

Cum ar putea ieși România din criză 

Barna adaugă că România are o şansă să iasă cu bine din această criză dacă se vor adăuga măsuri precum reducerea la 300 a numărului de parlamentari, digitalizarea instituţiilor publice, inventarierea activelor statului şi valorificarea celor care consumă resurse şi, nu în ultimul rând, accelerarea intrării fondurilor europene în economie.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că Guvernul va trebui să facă "o analiză cuprinzătoare" şi să reevalueze veniturile şi cheltuielile, în contextul în care va exista o "situaţie complicată" a bugetului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel