Dan Barna şi miracolul său de Paşti. "Fabuloasa putere de supravieţuire a vieţii în natură"

Facebook Dan Barna
Facebook Dan Barna

Dan Barna, copreşedinte USR-PLUS, a împărtăşit pe pagina sa de Facebook o poveste despre care spune că este un adevărat miracol de Paşti. 

"De Paști sau despre reziliența naturii și a noastră. În prima fotografie este un brad de curte din grădina socrilor mei. Pare sănătos și firesc, așa și este. Acum.

Cu doi ani în urmă însă, în contextul unor lucrări, a fost lovit și i s-a rupt partea de sus a tulpinii, aproape de la jumate. Credeam că se va usca sau va rămâne un arbore ciunt și chinuit. Ceea ce s-a întâmplat ține, și de aceea vă spun povestea acum, de miracol, pentru cei mai credincioși, sau de fabuloasa putere de supraviețuire a vieții în natură, pentru cei mai puțin credincioși: 

După ce tulpina cu vârful rupt a căzut, una din cele patru crengi ale crucii mediane a bradului și-a spus probabil: „Eu de astăzi am alt destin, nu mai sunt creangă laterală, mă fac tulpină și vârf, nu mai cresc în lateral, ci vertical. Brad fără vârf nu se poate”. Și exact asta s-a întâmplat. Aveți în foto 2-3-4 imaginea de aproape cu creanga care s-a curbat și a devenit tulpina din care continuă azi să crească acum alte crengi, ca și cum nimic rău nu s-a întâmplat vreodată.

Paștile de anul acesta sunt exact despre cum fiecare dintre noi și cei de aici și cei aflați departe de familie sau de țară care ar fi vrut să fie lângă cei dragi, dar nu au putut, înțelegem că trebuie să găsim în noi puterea să mergem mai departe chiar dacă mulți dintre noi trecem prin vremuri grele.

Nu suntem prima generație care trebuie să o facă. Părinții și bunicii noștri au avut și ei încercările lor cu război, crize, secete sau inundații. Cu sacrificii, cu îndârjire, cu răbdare și nădejde au trecut peste ele. Vom trece și noi peste curbura de destin a vieților noastre pe care ne-o impune această pandemie, precum bradul din imagine care a găsit calea să meargă vertical mai departe.

Curând vom putea iar să călătorim, să cunoaștem oameni noi, să ne trimitem copiii la școli, să trăim viața așa cum ne-o dorim fiecare. Voie bună prieteni! Sărbători de Paște și o noapte de Înviere cu bucurie în suflet vă doresc", a scris Dan Barna pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel