Dan Barna, SĂGEȚI către Iohannis și Turcan. Situația din Sibiu e TRAGICĂ

Explicațiile vicepremierului Dan Barna după episodul cu ochelarii: O întâmplare absolut banală
Explicațiile vicepremierului Dan Barna după episodul cu ochelarii: O întâmplare absolut banală

Liderul USR-PLUS Dan Barna a comentat situația din Sibiu, pe care acesta o numește „tragică”.

„Este o situație deja tragică la Sibiu, este efectul din păcate dureros al lipsei de decizie și a rostogolirii și neasumării unor decizii care erau și ar fi trebuit să fie luate mai demult. Faptul că suntem cumva la Sibiu mereu cu un pas în urma pandemiei și lucru ăsta se vede în cifrele care cresc și care pun Sibiul pe un rușinos prim loc în țară la ceea ce înseamnă răspândirea acestei epidemii este într-adevăr o problemă majoră”, a spus Dan Barna, într-o emisiune de la TVR 1.

Vineri e prea târziu pentru Sibiu

„Am văzut că acum de abia se spune că vineri o să fie o discuție la București, o să fie invitat domnul Arafat să-și dea cu părerea... În momentul în care nu îndrăznim să luăm deciziile necesare, pentru că e o perspectivă reală de a carantina orașul, e foarte clar că acolo suntem, în oraș rata este de peste 11 la mia de locuitori”, a continuat Barna. „Sunt cifre dramatice și dacă nu se vor lua măsuri ferme, lucrurile vor degenera și mai grav”.

„La Sibiu nu e nimic special, este o teamă de a se lua măsurile necesare. (...) De dimineață prefectul sugera că s-ar putea lua o astfel de decizie, la prânz subprefectul a spus că nu sunt încă [pretextele]. E genul de decizie care trebuie asumată. Faptul că se aruncă de colo colo, «hai să zică Bucureștiul», asta se ia pe spinarea oamenilor”, a mai spus Dan Barna.

Cristache a dat pe față cărțile: „Doamna Turcan e de acolo, domnul președinte e de acolo”

„Sibiu... sunteți de acolo, doamna Turcan e de acolo, domnul președinte e de acolo”, a comentat Ionuț Cristache. „Și când e vorba de Sibiu ne uităm la lanțul de decizii și ne împiedicăm și așteptăm? Și morga nu mai face față?”.

„Este o situație tragică, sunt la fel de revoltat, sunt solidar cu oamenii din Sibiu care așteaptă niște decizii care nu sunt luate. Asta e situația de fond, nimeni nu îndrăznește, și este un lucru grav, să ia decizia firească și necesară pentru orașul nostru”, a răspuns liderul USR. „Nu știu, posibil să existe o teamă de asumare. De fapt, vorbim de o incompetență. Vă spun ceea ce știu și ceea ce cunosc, cifrele arată că ar fi trebuit carantinare”.

E o teamă de decizie, o teamă de centru

„Nu există un răspuns, răspunsul este incompetența factorului de decizie din oraș. Este o teamă de decizie, am spus-o deja, teamă de conducerea centrală a țării, fără îndoială”, a încheiat Dan Barna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel