Dan Barna, reacție despre dosarul DNA: Nu am nicio informație oficială de la DLAF

Dan Barna / Foto gov.ro
Dan Barna / Foto gov.ro

Dan Barna a reacționat, marți după amiază, după controversele cu suspiciunile de fraudă cu fonduri europene.

Printr-o postare pe Facebook, vicepremierul Dan Barna a reacționat cu privire la informațiile apărute astăzi în presă, spunând că sunt necesare „câteva precizări”.

Încă de la începutul postării, Dan Barna atrage atenția asupra faptului că „până în acest moment nu am nicio informație oficială de la DLAF privind implicarea mea în vreo notă de constatare care să fie trimisă la DNA.”

„Am încredere că nu au ales să anunțe în presă înainte să mă informeze și pe mine.”, a subliniat el.

În continuare, Dan Barna explică faptul că, „din articolul care a apărut azi în presă se desprind următoarele informații: Că DLAF a finalizat o verificare începută în timpul campaniei prezidențiale din 2019 și intenționează să transmită către DNA nota de constatare a verificării. Se întâmplă practic exact ceea ce am cerut încă din 2019 fiind singura forma prin care această poveste se poate închide.”

El a mai transmis că „nota de constatare face referire la patru persoane: expert cu atribuții în recrutare și manangeri de structuri de economie socială. Eu nu am avut în proiectele menționate niciuna din aceste calități, poziția mea fiind de expert antreprenorial. Deci concluzia logică pornind de la răspunsul transmis de DLAF presei ar fi că nu este vorba despre persoana mea. Acest lucru mi-a fost de altfel comunicat și pe parcursul întâlnirii avute cu personalul DLAF acum câteva săptămâni când mi-au spus că nu au reținut nici o faptă ilegală în ceea ce mă privește.”

Barna: Se induce ideea că numele meu a fost trimis la DNA

Vicepremierul acuză că „se induce ideea că numele meu a fost trimis la DNA.”

Nu este cazul. Dacă vă fi, voi spune eu, înainte să vehiculăm informații incomplete, pe surse și de natură să creeze confuzii inutile. Am fost permanent la dispoziția DLAF și sunt în continuare la dispoziția lor pentru orice fel de informații vor avea nevoie. Înțeleg că instituțiile trebuie să își facă datoria și să verifice din punct de vedere administrativ proiectele din fonduri europene și e firesc să fie așa; ce nu este firesc e că o instituție să comunice în presă informații incomplete.”, a adăugat Barna.

„Este în mandatul DLAF să documenteze și să fundamenteze suspiciuni de fraudă - confirmate sau nu apoi de organele competente - nu să alimenteze suspiciuni la adresa oricărei persoane, publice sau nu. Am zis din primul moment că vreau că această cercetare să se termine cât mai repede. Îmi mențin solicitarea și aștept că DLAF să o finalizeze.”, a mai spus el.

În încheiere, Barna a făcut o sinteză: „Nu am nici o informație oficială despre existenta vreunui dosar pe numele meu. Nu am nicio informație despre existența vreunei fapte care să îmi fie imputată de DLAF sau de vreo altă instituție a statului, pentru că nu există niciuna.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel