Dan Barna - discuţie cu Emmanuel Macron la reuniunea Renew Europe de la Bruxelles

Preşedintele USR, Dan Barna, a avut joi, la Bruxelles, o scurtă discuţie cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, în contextul participării la pre-summitul Renew Europe, care se desfăşoară înaintea Consiliului European.

"Particip astăzi la Bruxelles la întâlnirea cu liderii Renew Europe, grup ce reuneşte forţe politice care se luptă pentru revigorarea Uniunii Europene. Am avut o scurtă discuţie şi cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, alături de care am fondat Renew Europe cu scopul de a energiza proiectul european. În mandatul meu, România va deveni un stat-referinţă pentru susţinerea valorilor democratice, a economiei libere şi drepturilor omului. În acest sens vom lucra alături de partenerii europeni la aspectele care vizează apărarea şi creşterea puterii normative a UE. În mod concret vom face ca puterea politică a celui de-al şaselea stat ca pondere de populaţie şi al nouălea ca suprafaţă în UE să conteze la nivel european", a afirmat Dan Barna, citat într-un comunicat al Alianţei USR PLUS, transmis AGERPRES.

Europarlamentarul Dacian Cioloş, preşedintele grupului Renew Europe şi gazda reuniunii, a menţionat că din acest grup nou pro-european, format în luna iulie, fac parte "aproape 90 de partide" şi "deja este una dintre vocile cele mai puternice din Parlamentul European".

La reuniunea Renew Europe, care se desfăşoară joi după-amiază la Bruxelles, participă preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, premierii Olandei - Mark Rutte, Estoniei - Juri Ratas, Sloveniei - Marjan Sarec, Luxemburgului - Xavier Bettel, Belgiei - Charles Michel (viitor preşedinte al Consiliului European) şi Margrete Vestager - viitoarea vicepreşedintă executivă a Comisiei Europene, informează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel