Dâmbovița: Consilier județean, victimă a boicotării boicotului PDL

briceag
briceag

Un consilier PDL al municipiului Târgoviște şi-a dat demisia din partid după ce și-a exercitat dreptul de vot la referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, fără a  mai aștepta să fie exclus de conducerea filialei județene democrat-liberală, așa cum anunțase preşedintele PDL Dâmboviţa, Florin Popescu.

Paul Briceag, fost viceprimar PDL al municipiului Târgovişte în perioada 2008-2012, în prezent consilier judeţean, şi-a dat demisia din formaţiunea democrat-liberală, întrucât a participat la referendum, precizând că este conştient că odată cu demisia din PDL va pierde şi funcţia de consilier judeţean.

Consilierul PDL și-a motivat demisia, declarând că nu a vrut să fie exclus din partid pentru că şi-a exercitat dreptul la vot, preferând să îşi dea demisia.

"În urma acuzaţiei făcute de preşedintele PDL Dâmboviţa, Florin Popescu, cu ocazia unui interviu la un ziar on-line, vizavi de prezentarea la vot, la referendumul din 29 iulie, a unui consilier judeţean PDL, precizez: Deşi liderul PDL Dâmboviţa a evitat să nominalizeze consilierul judeţean în cauză, fac cunoscut opiniei publice, fără a exclude posibilitatea ca şi un alt ales PDL să se fi prezentat la urne, că eu, Paul Briceag, mi-am exercitat dreptul conferit de Constituţia României. Acest lucru nu intră în contradicţie cu vreo prevedere din statutul PDL, dar din respect pentru colegii din Biroul Permanent Judeţean al PDL, care ar trebui să urmeze linia trasată de preşedintele filialei judeţene, doresc să le uşurez misiunea şi îmi anunţ demisia din BPJ al PDL, renunţând totodată şi la calitatea de membru PDL", a scris Paul Briceag în demisia sa, relatează Mediafax.

Liderii judeţeni ai PDL Dâmboviţa au anunţat, înainte de referendum, că primarii şi cei care deţin funcţii vor fi excluşi din organizaţie dacă vor încălca decizia luată de PDL şi vor vota la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

După scrutinul din 29 aprilie, preşedintele PDL Dâmboviţa, Florin Popescu, a acuzat un consilier judeţean democrat-liberal, fără să-l nominalizeze, că ar fi participat la referendum, deşi directiva de partid era să nu se voteze.

Potrivit unor surse din PDL Dâmboviţa, preşedintele Florin Popescu va face curăţenie în partid după ce se va întoarce din concediu, așteptându-se ca și alți membrii de partid să fie excluși din partid pentru ”nesupunere”, scrie Adevărul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel