Dacris și-a întărit poziția de TOP pe piața de birotică, papetărie şi tipar prin achiziție Echo Plus

Dacris, unul dintre principalii furnizori în domeniul produselor de papetărie, birotică şi tipar din România, anunță achiziția Echo Plus, o companie specializată în vânzări prin telefon din Timișoara. Acordul de achiziție a fost încheiat pe 17 august 2016, fiind aprobat de toți acționarii.

Odată cu această tranzacție importantă, instrumentată cu ajutorul casei de avocatură Biriş Goran şi a firmei de consultanţă în achiziţii Orion XXI, compania Dacris îşi întăreşte pozitia de top pe piața produselor de birotică, papetărie şi tipar din țara noastră. Fuziunea celor două companii reprezintă un motor de creștere a valorii și performanței business-ului grupului Dacris, în viitorul apropiat.

„Spunem bun-venit companiei Echo Plus în portofoliul grupului Dacris. Credem că expertiza Echo Plus în domeniul vânzărilor prin telefon se pliază foarte bine pe structura noastră comercială și este o mișcare strategică excelentă pentru compania Dacris, care va beneficia, astfel, de o creștere a rețelei de distribuție și a portofoliului de produse. Împreună, vom construi și mai mult pe zona de calitate, într-o piață extrem de dinamică. Privim permanent spre achiziții stategice, care să ne consolideze poziția pe piață", a declarat Dan Fați, acționar Dacris.

[citeste si]

„Echo Plus a pornit ca un proiect ambițios al unor oameni care, după o experiență de 8 ani în companii multinaționale, au învățat că satisfacția clientului și motivarea angajaților sunt esențiale pe o piață extrem de competitivă. Între timp, Echo Plus a devenit un business solid, ajungând la un portofoliu de peste 2.000 de clienți. Din 2006, de când activăm pe piața consumabilelor pentru birou şi papetărie din România, volumul de vânzări a crescut constant. Din depozitele noastre din București și din Timișoara pleacă anual în țară peste 2.500 de modele de tonere, cartușe de cerneală și alte produse de birotică și papetărie. Alături de Dacris, o companie de top care împărtășește valori comune cu noi, fiind tot un business de familie, vom contribui la dezvoltarea grupului", a declarat Radu Bulzan, unul dintre cei trei fondatori ai Echo Plus.

O piață estimată la peste 250 de milioane de euro

Piața locală de birotică şi papetărie a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă în ultimii ani, odată cu lărgirea portofoliului și a liniilor de produse oferite, fiind estimată la peste 250 de milioane de euro. Astfel, companiile din domeniu oferă în prezent birotică și papetărie, produse de protocol şi administrative, articole promoţionale, echipamente de protecţie, mobilier de birou, precum şi consultanță personalizată pentru clienți.

Despre Dacris

Dacris este un jucător de top pe piața de papetărie, birotică şi tipar din țară, partener Staples și Pilot în România. Cu peste 20 de ani de experiență în importul, distribuția și comercializarea articolelor de birotică, Dacris reprezintă furnizori importanti in Romania, printre care 3M, Tarifold, Xerox, HP, Esselte, Etilux, CEP, Papyrus, Noki, Trodat, Troika, Casio, Toy Color, Notte, Carioca, Info Notes, etc. Dacris a obținut în anul 2012 prestigiosul titlu de „Cel mai bun distribuitor regional al Anului". Compania a fost fondată de Lidia, Dan și Claudiu Fați, având sediul central în Constanța. Mai multe detalii pe www.dacris.net. Despre Echo Plus Echo Plus este un furnizor de birotică specializat în comercializarea de tonere și cartușe pentru imprimante, pe segmentul B2B. Compania este prezentă de 10 ani pe piață și are peste 2.000 de clienți în portofoliu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel