LEGEA ANTIFUMAT. Dacion Cioloș, ordin clar pentru toți angajații guvernului

LEGEA ANTIFUMAT. Premierul Dacian Cioloş i-a cerut, miercuri, secretarului general al Guvernului, Sorin Chelmu, să amenajeze un loc pentru fumători în afara Palatului Victoria şi le-a cerut celor care lucrează în clădirea Guvernului să nu mai fumeze în incintă.

"Începând de săptămâna aceasta se aplică Legea antifumat, inclusiv în clădirea Guvernului, şi o să vă invit să nu mai fumaţi nicăieri în incinta Palatului Victoria. O să vă rog, domnule secretar general (Sorin Chelmu - n.r.), să găsiţi undeva afară un loc care să fie amenajat şi unde doritorii să poată să fumeze respectând legislaţia", a spus, miercuri, premierul Dacian Cioloş, la începutul şedinţei Executivului.

Prim-ministrul a menţionat că a fost pregătit şi un ghid de informare despre cum se aplică Legea antifumat care va fi disponibil online.

"Aşa cum am promis, Guvernul a pregătit şi un ghid de informare care explică modul în care se aplică legea şi care sunt procedurile pentru cei doritori, pentru instituţiile sau companiile interesate. Acest ghid va fi disponibil online", a arătat Cioloş.

Legea antifumat, care intră în vigoare joi, interzice fumatul în toate spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, excepţie făcând celulele pentru deţinuţi din penitenciarele de maximă siguranţă.

Conform acestei legi, spaţiul public închis este orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel