Daciana Sârbu, situație revoltătoare: I-am scris deja președintelui

Daciana Sârbu a povestit că, în organizarea unui eveniment dedicat drepturilor persoanelor cu dizabilități, s-a confruntat cu un obstacol paradoxal.

Ea a relatat că i-a scris lui Martin Schulz pentru a-i semnala că Parlamentul European nu a reușit să pună la dispoziție un interpret în limbajul semnelor pentru unul dintre invitații de la respectivul eveniment.

"Am organizat si gazduit la Bruxelles un eveniment dedicat drepturilor persoanelor cu dizabilitati. In pregatirea evenimentului, m-am lovit de un obstacol paradoxal: Parlamentul European, o institutie imensa, cu un buget pe masura, nu a reusit sa ne puna la dispozitie un interpret in limbajul semnelor, pentru unul dintre invitatii nostri!

 (w670)

I-am scris deja presedintelui Martin Schulz, semnalandu-i ca aceste facilitati lipsesc chiar in Parlamentul European si cerandu-i ajutorul pentru a schimba aceasta situatie. Dar am invatat ceva cu aceasta ocazie.

Este un exemplu care poate parea neinsemnat, insa e simbolic pentru o realitate dura: indiferent de strategiile pe care le discutam, de politicile pe care le adoptam, de fondurile alocate, persoanele cu dizabilitati inca se lupta cu dificultati foarte mari in incercarea de integrare in societate si de a trai independent. Iar dificultatile exista chiar si acolo unde nimeni nu s-ar astepta", a povestit Daciana Sârbu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel