EXCLUSIV  Daciana Sârbu, semnal de alarmă: Fenomen grav care afectează toți copiii

Daciana Sârbu, europarlamentar PSD, a vorbit la DC News Live despre problema cu care se confruntă Uniunea Europeană în momentul de față. Aceasta a redactat o rezoluție în care cere Comisiei să se implice în procesul de reducere a grăsimilor nesănătoase din alimentele procesate, dar decizia a fost amânată de mai multe ori.

”Am redactat împreună cu colegii din Parlamentul European o rezoluție în care ceream Comisiei să se implice în procesul de reducere a grăsimilor nesănătoase din alimentele procesate. Prin această procesare industrială, alimentele își schimbă din calități și devin agresive pentru organism, produc numeroase boli cardiovasculare.

Din partea Comisiei nu am primit un răspuns satisfăcător, se tot amână luarea unei decizii în timp ce alte state au luat măsuri și au redus. Este un proces complicat, implică o mulțime de cercetări, e o dezbatere cu industria alimentară. Danemarca a luat măsuri și a redus în ultimii doi ani cu 14% numărul de boli cardiovasculare.

Obezitatea în rândul copiilor este în creștere, la nivelul Uniunii Europene, unul din trei copii, cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani, este obez, ceea ce e foarte grav. Sedentarismul, alimentația nesănătoasă, felul în care a evoluat societatea, toate aceste elemente duc la agravarea situației. Noi tot tragem semnale de alarmă, spunem că este un fenomen grav, dar nu se iau măsuri la latitudinea statelor membre.”, a declarat Daciana Sârbu la DCNews Live.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel