Daciana Sârbu cere sancționarea europarlamentarilor extremiști la adresa României

Daciana Sârbu a solicitat Comisiei Europene să adopte măsuri concrete şi o atitudine fermă de condamnare față de atacurile europarlamentarilor extremişti la adresa României.

VEZI ȘI: EXCLUSIV. Imagine nemaivăzută cu soția președintelui ales, Carmen Iohannis

Daciana Sârbu invocă exemplul Marine Le Pen, care "nu irosește niciun prilej pentru a defăima România și cetățenii români, în special când este vorba de imigranții români din Franța".

Daciana Sârbu amintește îngrijorările provocate de discursurile cu caracter anti-european ale unor europarlamentari, construite pentru a servi intereselor acestora în contexte electorale naționale, dar care au un efect profund distructiv la nivelul UE: "Mulți cetățeni europeni, inclusiv din România, sunt îngrijorați cu privire la curentul extremist anti-european care este susținut cu putere de voci din interiorul Parlamentului European".

Aceasta citează mai multe mesaje publice susținute de Marine Le Pen, în care președinta Frontului Național cataloghează Uniunea Europeană drept "profund dăunătoare", "un monstru antidemocratic" pe care vrea să îl "distrugă".

"Vreau să fac orice pentru a stopa integrarea europeană", afirma Le Pen într-un interviu, iar o declarație de presă a partidului său arată că "deschiderea totală a pieței muncii pentru cetățenii români și bulgari este o aberație".

Eurodeputata PSD cere CE să se pronunțe și în privința "statutului inferior" al cetățenilor români și bulgari, sugerat explicit de mesajele europarlamentarilor extremiști precum Marine Le Pen, dar și Nigel Farage.

Daciana Sârbu a criticat în mod repetat vocile care au atacat România și cetățenii români, fie că a fost vorba de politicieni italieni, francezi, olandezi sau britanici. În decembrie 2013, în contextul atacurilor lui Nigel Farage, aceasta a lansat, printr-un articol publicat de The Parliament Magazine, un apel prin care a cerut presei și politicienilor din Marea Britanie să înceteze atacurile xenofobe, să-i respecte pe români și sa respecte legile europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel