Urmărește emisiunea live


Dacian Cioloş: Teama de DNA poate veni din lipsa cadrului legislativ

Dacian Cioloş a afirmat, la bilanţul DNA, că Executivul face tot posibilul pentru a recupera prejudiciul din dosarele de corupţie, acesta fiind scopul înfiinţarii agenţiei din cadrul ANAF, care urmează să devină funcţională din luna iunie a anului curent.

"În ultimii 25 de ani, România s-a confruntat cu un fenomen de mare amploare al corupţiei. Acolo unde viaţa politică şi adminsitraţia trebuiau să acţioneze în inters public, am asista la acaparea statului de către persoane corupţie", a spus Dacian Cioloş.

Acesta a mai spus că raportul MCV arată o creştere a sesizărilor pe care populaţia le face, iar încrederea populaţiei în instituţiile statului este redată dacă există un angajament între Parlament - Guvern - Sistemul judiciar.

Primul ministru a precizat că Guvernul pregăteşte lansarea noii strategii anit-corupţie, în condiţiile în care este necesar ca România să aloce în perioada următoare mai multe resurse pentru prevenirea corupţiei şi pentru educaţiei.

[citeste si]

"Trebuie să ne gândim că tinerii vor fi cei care vor înlocui în timp clasa politică şi corpul funcţionarilor publici", a spus acesta, adăugând că acţiunile anti-corupţiei dau rezultate. În plus, Dacian Ciolos a spus că este convins că reforma administraţiei publice va duce la reducerea şi eliminarea unor focare de corupţie.

"Teama de a asuma decizii, de multe ori de frică DNA, cum s-a împămîntenit în ultima perioadă, poate veni din lipsa de claritate sau transparenţă a cadrului legislativ. Cred că teama de DNA nu este determinată de DNA, ci din cauza incapactitatii noastre de a ţine pasul cu progresul DNA", a spus primul ministrul

Acesta a afirmat că se iau măsuri pentru recuperarea prejudiciilor şi că în iunie, Agenţia specială de recuperare a prejudiciilor va fi operaţională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel