Dacian Cioloș, mesaj trist după incendiul de la Balș. „E posibil să nu fie ultima oară”

Dacian Cioloș avertizează că nu este ultima oară când se va întâmpla o astfel de tragedie, în România
Dacian Cioloș avertizează că nu este ultima oară când se va întâmpla o astfel de tragedie, în România

Co-președintele USR-PLUS, Dacian Cioloș, a transmis un mesaj după incendiul de la Institutul „Matei Balș”, spunând că nu va fi ultima tragedie de acest fel, în România.

„Condoleanțe familiilor care au pierdut pe cineva drag la Spitalul Matei Balș”, a transmis politicianul, pe Facebook. „Scriu aceste cuvinte cu sufletul împovărat de această dramă și știu că e posibil să nu fie ultima oară când va trebui să trecem prin așa ceva. Sistemul a fost distrus sistematic în România și rezultatul nu poate fi altul până când nu vom înțelege că dacă nu există asumare politică vom continua să plătim în vieți omenești. Scenariile tragediilor prin care pot trece cetățenii nevinovați sunt nesfârșite. Atât de gravă este situația. Nici nu vreau să mă gândesc la posibilitatea unui cutremur sau a unor alte dezastre naturale. Până acolo, avem defecțiuni care nu ar fi trebuit să apară și iată că ele lasă în urmă familii distruse”.

Cel mai bun moment... a fost acum 20 de ani, spune Cioloș

„Sunt convins că urmează anchete și se vor găsi vinovații, dar știm împreună că acest fapt nu va repara în niciun fel pierderea familiilor îndoliate. E nevoie de mai mult. Trebuie asumată situația ca atare și reformat sistemul fără milă. Orice ezitare sau îndoială se va plăti în viitorul apropiat.

Un proverb chinezesc spune că: «Cel mai bun moment pentru a planta un copac a fost acum 20 de ani. Al doilea cel mai bun moment este acum». Prefer ca cei de peste 20 de ani să nu știe că am muncit noi acum ca ei să nu se afle în pericol, decât să-și plângă apropiații pentru că ne-am împiedicat noi acum în sensibilitățile politice ale unuia sau ale altuia”, a încheiat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel