Cioloș, înțelegeri subterane? ”Nu suntem în 2016, cu un guvern de oameni adunați de pe stradă, pe puțini cunoscându-i”

Sursă foto: Facebook Dacian Cioloș
Sursă foto: Facebook Dacian Cioloș

Dacian Cioloș, premierul desemnat al României, a vorbit despre modul în care va încerca să obțină un sprijin pentru noul Executiv.

Dacian Cioloș, premierul desemnat al României, a fost prezent în emisiunea Actualitatea de la B1TV. Jurnalistul Tudor Mușat i-a adresat acestuia o întrebare:

„Dacă se va ajunge în punctul acela în care sunteți nevoit să veniți cu un guvern minoritar în Parlament? Probabil că foarte multora le va răsuna în cap finalul anului 2015, în care au fost sabotaje de tot felul și unele acuzații de complicități de tot felul. Dacă s-ar întâmpla ca USR să guverneze minoritar cu sprijin subteran de la PSD ar exista bănuieli. Cum o să decontați această posibilitate?“

Dacian Cioloș: Nu ne asumăm nimic prin subterane

„Eu cred că noi am dovedit că facem lucrurile pe față, că ceea ce ne asumăm, ne asumăm public, ceea ce nu ne asumăm public, nu ne asumăm prin subterane. Nu facem genul acesta de înțelegeri. Dacă vom decide să facem acest lucru vom merge în Parlament cu un program, cu măsurile pe care ni le asumăm, pentru care vom cere votul. Vom merge cu o echipă.

Nu mai e vorba de situația din 2016, atunci când era un guvern independent cu oameni pe care i-am adunat aproape literalmente de pe stradă, pe puțini dintre ei cunoscându-i. Acum vorbim de altceva, de o echipă, de un partid care își asumă această echipă, oameni care au deja experiență, fie în Parlament, fie în Guvern. Va fi cu totul altceva, iar ceea ce vom face vom asuma public.

Dacă vom ajunge în situația respectivă, avem program de guvernare care va fi votat în Parlament, dar avem și multe reforme care sunt în programul de guvernare al coaliției, care sunt în PNRR, care sunt deja asumate de România. Acolo cred că vom avea toată legitimitatea să punem în aplicare acele măsuri și dacă vom avea un Guvern care în următorii 2-3 ani să pună în aplicare PNRR-ul, după 3-4 ani România va arăta altfel“, a precizat Dacian Cioloș, premierul desemnat al României.

I-a promis lui Iohannis că-l va ține la curent

Întrebat dacă a avut sau va avea întâlniri şi cu preşedintele Klaus Iohannis legate de cum ar trebui să arate un viitor guvern, Dacian Cioloş a mai spus: "Da. I-am promis că o să îl ţin la curent şi după discuţia pe care o să o am mâine, o să îl informez despre concluzii".

"Pe de altă parte, dânsul, la întâlnirea pe care am avut-o, ne-a spus destul de clar că nu intenţionează să se implice direct în negocieri de alianţe între partide, că ăsta e rolul partidelor, că lucrurile astea se petrec în Parlament sau între liderii partidelor, deci din acest punct de vedere nu am aşteptări", a mai precizat Cioloş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel