Dacian Cioloș, mesaj de Crăciun: Să învingem minciunile și nedreptățile

Dacian Cioloș
Dacian Cioloș

Dacian Cioloș a transmis un mesaj de Crăciun în care a presărat și un mesaj de luptă împotriva celor care astăzi conduc statul.

Crăciunul a fost și a rămas pentru mine o referință a misterului copilăriei. Sărbătoarea Crăciunului m-a ajutat să împac fiorul din sufletul de copil și descoperirea valorilor și a iubirii de semeni cu credința insuflată de bunici, vrednici purtători ai unor tradiții seculare, ce dau înțeles și trăinicie vieții noastre împreună.

Pregătirea Crăciunului începea cu „tăierea porcului", apoi familia se aduna în jurul mesei de Ajun (un gând bun, astăzi, pentru toți cei care anul acesta au fost nevoiți să renunțe la porcul din bătătură din cauza modului defectuos în care a fost gestionată criza pestei porcine; îmi doresc să ajungem să trăim într-o societate în care fiecare să-și facă treaba și să nu mai existe astfel de drame).

Mai târziu, Crăciunul adolescenței a însemnat regăsirea prietenilor copilăriei în ceata de colindători prin sat, care începea cu grupuri de trei-patru, pentru a număra către dimineață 25-30 de tineri, depănând povești de peste an la gura unei sobe primitoare, undeva, la ultima casă din sat.

Acum, Crăciunul capătă dimensiunea lumii pe care sufletul vrea să o cuprindă. A fost un an greu pentru toți, dar a fost un an în care am început să reînvățăm să ne fim alături la greu.

Nașterea lui Isus este dintotdeauna un prilej de nesfârșită bucurie pentru toți creștinii din România și din lumea largă. Pe de altă parte, pentru noi, românii, de aproape trei decenii încoace, sărbătoarea Crăciunului ne aduce în gânduri, pe lângă mângâierea colindelor, șuieratul gloanțelor care i-au secerat, acum 29 de ani, pe cei mai curajoși dintre noi, ca să putem fi azi liberi și să ne bucurăm, alături de cei dragi și toți împreună, ca popor, de Sfintele Sărbători.

Cioloș, la protestul din 22 decembrie. Cristache: Cum chinu' meu ne-a găsit ăsta?

 Nădejdea țării e în voi!

Noi, românii, celebrăm în fiecare an această extraordinară întâlnire a vieții și a morții, a reculegerii și a renașterii. După câte un an de muncă, ne adunăm - familii și prieteni - de prin lumea largă și vorbim între noi: despre curaj și despre speranță, despre puterea de a fi împreună la greu și despre puterea de a găsi în noi energia cu care să o luăm de la capăt atunci când totul pare pierdut.

Mesajul pe care mi-aș dori să îl auzim, să-l urmăm și să îl transmitem mai departe celor din jur și copiilor noștri cu ocazia Crăciunului este acela că, atunci când vremurile par înnegurate, trebuie să ne ridicăm privirea din pământ și să privim în zare cu speranță. Abia atunci vom zări lumina care ne va călăuzi spre o lume mai bună și mai dreaptă.

Dar nu e de ajuns doar să privim această lumină. E nevoie să ne strângem unul lângă celălalt, să ne încurajăm și să ne ajutăm unii pe alții, pentru ca împreună să trecem peste ce e greu, să învingem minciunile și nedreptățile de azi și să începem cu adevărat să construim o țară ca cea pe care au visat-o românii care au murit pentru noi.

Sărbători fericite, dragi români, oriunde v-ați afla. Să știți că toată nădejdea țării e în voi!

Citește și: Iohannis, mesaj de ultimă oră: Dragi români

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel