Dacian Cioloş, într-un turneu asiatic în Vietnam şi Mongolia

Dacian Cioloş începe luni un turneu asiatic, care va debuta cu o vizită oficială în R.S. Vietnam, în perioada 11-14 iulie. Apoi va participa la cel de-al 11-lea Summit ASEM (Europe-Asia Meeting), care va avea loc în Mongolia, la Ulan Bator, în zilele de 15 şi 16 iulie.

Potrivit unui comunicat al Executivului, vizita în Vietnam are scopul de a relansa 'relaţia tradiţională de prietenie dintre cele două ţări, cu un accent special pe dinamizarea cooperării economice şi a schimburilor comerciale.

'Pe lângă discuţii bilaterale cu prim-ministrul, preşedintele şi alţi demnitari vietnamezi, premierul Dacian Cioloş va participa la Forumul Economic România-Vietnam de la Hanoi, alături de o delegaţie de peste 20 de reprezentanţi ai mediului de afaceri din România, pentru a identifica noi oportunităţi de afaceri cu parteneri vietnamezi şi pentru a valorifica pe deplin viitorul acord de liber schimb UE-Vietnam', precizează sursa citată.

[citeste si]

În privinţa Summit-ului ASEM, Guvernul susţine că acesta are ca temă principală - 20 de ani de ASEM: parteneriat pentru viitor prin conectivitate, cadru în care se va urmări 'valorificarea dialogului dintre Europa şi Asia pentru dezvoltarea statelor asiatice în beneficiul ambelor părţi'.

Sursa citată menţionează că premierul Cioloş va prezenta 'argumentele în favoarea transformării României într-un punct nodal pentru proiectele de inter-conectare dintre Europa şi Asia, fie că vorbim despre infrastructura de transport de mărfuri, de energie sau despre comunicaţii'.

În marja lucrărilor summit-ului, premierul Dacian Cioloş va avea o serie de întrevederi bilaterale cu omologi din state participante la reuniune. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel