Dacian Cioloș, despre ”noul președinte” al României: Să-și asume

„Vrem să abordăm alegerile prezidențiale ca parte a unui proiect mai mare de modernizare a statului si a societății românești”, a transmis, luni, Dacian Cioloș.

„Prezența voastră la urne, pe 26 mai, și numărul mare de voturi obținute de Alianța 2020 USR PLUS mă obligă să vă informez despre pașii pe care îi facem în continuare.

În aceste zile, îmi împart timpul între București și Bruxelles.

La Bruxelles, suntem în negocieri pentru formarea unui nou grup politic în Parlamentul European, unde vrem să avem puterea de a susține obiectivele pentru România stabilite în campanie. Pentru asta, toți deputații pe care i-ați ales pe lista Alianței 2020 USR PLUS trebuie să activeze în comisii parlamentare relevante pentru programul nostru și asta negociem acum.

Eu tocmai am fost ales în echipa de coordonare care are responsabilitatea constituirii noului grup politic alături de colegi din Germania, Suedia, Olanda și din Franța, de la En Marche.

La București, continuăm discuțiile cu colegii de la USR pentru conturarea planului nostru de a oferi României alternativa politică de care are nevoie pentru a se moderniza ireversibil și a oferi românilor un viitor aici, acasă.

Vă vom propune în curând opțiunea pentru participarea la alegerile prezidențiale.

Vrem să abordăm alegerile prezidențiale ca parte a unui proiect mai mare de modernizare a statului si a societății românești. Trebuie să pregătim o modificare a Constituției. Să pregătim un proiect care să includă și să unească diferitele fracturi ale societății românești, iar viitorul președinte trebuie să-și asume acest proiect alături de o forță politică în măsură să-l pună în practică și prin guvernare, dar și prin administrația locală.

Ne pregătim, în același timp, să abordăm împreună și alegerile locale cu candidați comuni pe care îi vom selecta după o procedură comună la care veți fi părtași.

La PLUS, lucrăm acum la organizarea în teritoriu a celor peste 13.000 de membri, dar și la proiectul politic de guvernare.
Săptămâna viitoare, începem organizarea în comunități locale. Comunitățile se vor constitui la nivel de cartiere în orașele mai mari sau grupând două-trei comune în mediul rural.

Ambiția noastră, îndreptățită după ce am văzut repartizarea voturilor noastre la 26 mai, este de a avea astfel de comunități în întreaga țară - atât în urban, cât și în rural. Aceste comunități vor sta la baza organizării filialelor județene și vor oferi o organizare și o funcționare cu adevărat democratică a partidului în teritoriu.

Dincolo de această rețea de comunități locale în teritoriu, începem organizarea unor rețele profesionale în partid:

rețeaua IT-iștilor, a medicilor, a educatorilor, a arhitecților, a transportatorilor, a antreprenorilor, a agricultorilor etc.

Avem foarte mulți oameni competenți și dornici să lucreze împreună pentru a găsi cele mai bune soluții, pornind de la experiența lor pe teren. Vom folosi această experiență atât pentru programele electorale la alegerile locale, cât și pentru programul de guvernare la care lucrăm în Comisia Națională de Politici Publice.

Realizez faptul că așteptările celor care ne-au votat la 26 mai sunt foarte mari. Știu că ați înțeles mesajul nostru din campanie că #împreună putem schimba România în bine.

Cu încredere și cu determinare, lăsând în urmă ranchiuna și dezbinarea, bazându-ne pe integritate și profesionalism, vom parcurge etapă cu etapă drumul la care ne-am angajat împreună.

26 mai a fost doar începutul.

Un început care ne-a trezit și care ne-a dat încrederea că, da, vom reuși. Viitorul nostru este România”, a transmis, luni, 3 iunie, Dacian Cioloș pe contul său de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel