Dacian Cioloş - Dan Barna, întâlnire. Cioloş dezvăluie ce s-a discutat

Dacian Cioloș
Dacian Cioloș

Dacian Cioloş, într-o intervenţie la România TV, a punctat câteva aspecte esenţiale în plan politic: a declarat că este deschisă varianta candidaturii la prezidenţiale, a exclus o fuziune cu USR şi a comentat asupra celor patru ani de mandat ai lui Klaus Iohannis, la Cotroceni.

Dacian Cioloş a avut o intervenţie la România TV în care a povestit care au fost temele discuţiei pe care a avut-o, astăzi, cu Dan Barna, preşedintele USR. Dacian Cioloş a dezvăluit că are periodic astfel de întâlniri cu liderul USR. Dacian Cioloş a răspuns la întrebările adresate de către analistul politic Bogdan Chirieac, referitoare la o eventuală candidatură la prezidenţiale, la posibilitatea fuziunii cu USR sau la cum apreciază cei patru ani care au trecut din mandatul preşedintelui Klaus Iohannis.

Iată care au fost cele mai importante declaraţii ale lui Dacian Cioloş:

"Întâlniri de acest gen noi avem frecvent. A fost o întâlnire amicală. Eu mă văd frecvent cu domnul Barna, avem întâlniri la nivelul USR şi al Mişcării România Împreună. Avem proiecte comune, deci nu a fost o întâlnire ieşită din comun. Facem astfel de întâlniri la vedere, nu avem nimic de ascuns. Am discutat mai multe subiecte, inclusiv posibilităţi de colaborare pe viitor, dar nu am luat nicio decizie."

"Am discutat şi despre europarlamentare, e o posibilitate deschisă"

"Este exclusă o fuziune cu USR. Nu se pune problema. Sunt două partide care au multe puncte în comun dar cred că sunt şi complementare din anumite puncte de vedere. Noi avem şi o parte de electorat diferită la care ne adresăm. Partidul nostru pare să aibă priză în mediul rural, pe care vrem să o cultivăm."

Despre varianta candidaturii la preşedinţie: "Aşa cum am mai spus, orice posibilitate e deschisă. Lucrurile acestea le vom decide după ce vom avea o discuţie în partid, evident după finalizarea înregistrării sale şi vom avea discuţii despre strategia politică pe care o avem. ntenţia noastră este să avem candidaţi pe care să îi susţinem la toate alegerile care vor avea loc până în 2020. Pe de altă parte nu excludem nici alianţe."

Despre primii patru ani de mandat ai lui Klaus Iohannis: "Domnul Iohannis a încercat să facă atât cât a putut din poziţia de preşedinte cu perioade relativ scurte în care a avut o colaborare bună cu Guvernul, la fel cu o perioadă scurtă în care a avut o colaborare bună cu majoritatea din Parlament. În aceste condiţii, din păcate, domnul preşedinte a fost pus să facă mai mult opoziţie."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel