Dacian Cioloş, chemat de Angela Merkel la Berlin

Dacian Cioloş a anunţat, miercuri, că pe 7 ianuarie va efectua o vizită la Berlin, la invitaţia cancelarului german Angela Merkel.

'M-a invitat la Berlin şi am stabilit data vizitei în timpul întâlnirii (n.r. cu cancelarul german Angela Merkel de la Bruxelles) (...) pe data de 7 ianuarie', a spus Cioloş, la Antena 3. El a arătat că a dorit să meargă cât mai repede la Berlin pentru a prezenta ceea ce Guvernul are de gând să realizeze şi programul de guvernare din perspectiva economică.

'Eu aş vrea ca România să joace un rol mult mai proactiv în relaţiile cu UE la nivel guvernamental şi nu reactiv cum a fost de multe ori până acum. (...) Proactiv în sensul de a anticipa anumite decizii care se pregătesc, anumite proiecte de decizii de acte normative, de a anticipa, de a încerca să identifici care sunt punctele sensibile care să se afle în discuţii, de a avea o poziţie ca stat membru pe acele puncte şi de a fi implicat în grupurile de negociere ale poziţiilor finale şi ale deciziilor care se vor lua', a spus Cioloş, punctând că un stat membru proactiv este unul care contează.

Premierul a mai declarat că la sfârşitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie intenţionează să efectueze o vizită şi la Paris, la invitaţia preşedintelui francez, Francois Hollande, arătând că aşteaptă să fie instalat ambasadorul român în Franţa pentru a pregăti această deplasare. De asemenea, Cioloş a arătat că intenţionează să efectueze o vizită şi în Olanda, având o invitaţie din partea omologului olandez în acest sens. El a indicat că Olanda va deţine preşedinţia UE în primul semestru al anului viitor.

[citeste si]

'Aş vrea să discutăm despre priorităţile Olandei în calitate de preşedinte al UE şi să vedem cum ne poziţionăm pe anumite subiecte', a afirmat primul ministru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel