Dacian Cioloș: „Borrell a fost umilit”. Liderului grupului Renew Europe îl avertizase pe șeful diplomației europene

Borrell a fost umilit, este de părere Dacian Cioloș
Borrell a fost umilit, este de părere Dacian Cioloș

Liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European și co-președintele Alianței USR-PLUS, Dacian Cioloș, a avut prima reacție după ce Josep Borrell a fost „umilit” de omologii săi din Rusia.

„Acum două zile, i-am cerut lui Josep Borrell, Înaltul Reprezentant pentru Politica Externă al UE, să renunțe la vizita în Rusia, atât timp cât nu duce în valiză instrumentele necesare pentru a-l determina pe Putin să îl elibereze pe Alexei Navlnîi. Astăzi, Borrell a fost umilit de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, care nu doar că a insultat Uniunea Europeană în prezenţa sa, dar a şi expulzat ambasadorii Germaniei, Poloniei şi Suediei pentru că au participat la protestele pentru eliberarea lui Navalnîi.

Evenimentele de astăzi sunt o palmă pe obrazul Europei şi trebuie să servească drept lecție că în negocierile cu rușii nu ne putem impune decât dacă suntem uniţi în apărarea valorilor pe baza cărora este fondată Uniunea Europeană: respectul pentru demnitatea umană, libertatea, democraţia, egalitatea, statul de drept şi drepturile omului. Avem instrumentele cu care să apărăm drepturile omului în Rusia, acum trebuie să le şi folosim. Borrell trebuie să vină să îşi justifice acțiunile în faţa plenului Parlamentului European”, a scris politicianul, pe Facebook.

VEZI ȘI: Rusia a anunțat că expulzează trei diplomați UE pentru participarea la protestele de susținere a lui Alexei Navalnîi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel