Dacian Cioloş: "Birocraţia e prea mare, sufocă mediul privat"

Dacian Cioloş a fost invitat  la Radio Romania Actualităţi, unde a vorbit  despre priorităţile Guvernului şi primele măsuri luate după învestire. 

Dacian Ciolos a vorbit despre lupta impotriva coruptiei, ca unul dintre principalele obiective ale echipei sale.

"E unul din elementele de schimbare pentru societate. In privinta administratiei, e nevoie de oameni competenti si e nevoie de dispozitive care sa nu mai permita coruptia, nici macar mica coruptie", a spus Ciolos, care a adaugat: "Cel mai rau lucru e sa inseli sperantele oamenilor. Le cer ministrilor transparenta, sa comunice cu oamenii, dar doar atunci cand au ceva de comunicat".

Premierul s-a referit si la tragedia din clubul Colectiv.

"Cand punem lucrurile doar pe hartie si nu recunoastem lucrurile asa cum sunt, ajungem la pierderi de vieti omenesti", a spus Ciolos.

"Birocratia e prea mare, sugruma mediul privat. Nu am venit cu decizia apriori de a schimba totul doar de dragul de a schimba", a mai spus acesta.

[citeste si]

Despre absorbtia fondurilor UE, Ciolos a anuntat: "Suntem acum cam la 60% pe fondurile structuale si ceva mai mult la fondurile din agricultura, vom ajunge la circa 70% pe fondurile structurale".

"Am vazut mesajul in ultima vreme ca Ciolos a fost pus premier de oculta internationala. Daca mai prind asemenea declaratii, inseamna ca ultimii 7-8 trecuti de la aderare au trecut degeaba. Romania e parte a UE si nu anexa a UE. Trebuie sa ne intarim pozitia in UE, Romania are voturi in UE. E important sa intelegem ca daca am vrut sa facem parte din UE, motivul e ca am vrut sa mergem intr-o anumita directie. Daca ceva nu ne convine in UE, avem instrumente sa schimbam aceste lucruri", mai declarat premierul Romaniei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel