Dacian Cioloș, viitorul președinte al PNL? "Nu poți să respingi ceva definitiv"

Mihai Gâdea l-a întrebat direct pe premierul Dacian Cioloș, miercuri seară, în emisiunea "Sinteza Zilei", de la Antena 3, dacă va fi viitorul președinte al PNL.

"Nu. Nu văd cum pot să fiu președinte al PNL dacă eu nu-mi depun candidatura pentru un astfel de post și eu am spus că nu am intenția să mă înscriu într-un partid politic și nu am intenția să candidez la sfârșitul anului 2016. Mi-am asumat un post de prim-ministru independent cu un guvern independent și sunt conștient că șansa acestui guvern de a duce la capăt sau de a începe câteva reforme și de a avea și susținere politică pentru asta este tocmai onestitatea din acest punct de vedere. Dacă eu încercam să-mi folosesc un anumit capital câștigat în acest an de mandat ca și capital electoral la sfârșitul anului 2016 ar fi însemnat să înșel anumite așteptări și să nu fiu onest cu mine însumi. Am spus un lucru la început și rămân cu ceea ce am spus", a precizat Dacian Cioloș, la Antena 3. 

[citeste si]

Întrebat dacă respinge ideea doar pentru momentul de final al acestui mandat sau o respinge definitiv, premierul a spus: "Dacă spun că nu resping definitiv o să spuneți că mă gândesc mai încolo, nu mă gândesc, dar nu poți niciodată să respingi ceva definitiv pentru că nu știi cum evoluează lucrurile. (...) Nu mă simt confortabil să fac o politică de partid. Atunci când mă simt confortabil sau când cred că pot să-mi asum niște lucruri, mi le asum, când nu mă simt confortabil să mi le asum, nu mi le asum doar de dragul de a le asuma. În momentul de față, nu mă simt confortabil să-mi asum un rol politic într-un partid politic".

Dacian Cioloș a spus că dacă guvernarea de un an va fi un succes nu va fi doar al unui singur om, ci al unei echipe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel