Dacian Cioloș, scandal cu cetățenia franceză. Ce spune Ambasada Franței

Ambasada Franţei la Bucureşti a infirmat joi 'comentariile' din ultimele zile potrivit cărora prim-ministrul desemnat, Dacian Cioloş, ar avea cetăţenie franceză.

'Se pare că aceste comentarii se bazează pe textul unui discurs publicat pe site-ul Ambasadei Franţei cu ocazia unei recepţii, care a avut loc pe 5 martie 2015. Această recepţie nu a avut legătură cu domnul Dacian Cioloş, care de altfel nici nu a asistat la ea. În textul publicat pe site-ul Ambasadei, s-a menţionat, printre altele, în versiunea în limba franceză că domnul Dacian Cioloş este 'cetăţean româno-francez' iar în versiunea în limba română că domnia sa are dublă cetăţenie. Această informaţie a fost eronată. Domnul Dacian Cioloş nu are cetăţenie franceză', explică reprezentanţii ambasadei într-un comunicat de presă, citat de Agerpres..

Reprezentanţa diplomatică menţionează că textul respectiv a fost şters joi de pe site.

'Ambasadorul Franţei regretă difuzarea unei informaţii inexacte şi utilizarea acesteia cu scopul de a crea controversă. Ambasadorul prezintă scuzele sale cele mai sincere domnului Dacian Cioloş, prim-ministru desemnat de către preşedintele României, domnul Klaus Iohannis', transmite ambasada.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel