EXCLUSIV  Dacian Cioloș, "RO+". Borza: Vrea să pună cruce României - VIDEO

Remus Borza, cunoscut și ca "salvatorul Hidroelectrica", a vorbit, în cadrul emisiunii "Borza Analytica", despre noul partid al lui Dacian Cioloș.

Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat, recent, că a depus la Tribunalul Bucureşti actele pentru înfiinţarea Mişcării România Împreună (RO+). "Cioloș vrea să pună cruce României (n.r. referindu-se la logo-ul ales pentru partid) după ce, prin guvernarea deplorabilă din 2016, a compromis definitiv noțiunea de tehnocrație. Alegerea indicativului auto urmat de o cruce pentru partidul lui Cioloș demonstrează cu prisosință lipsa de consistență, creativitate și viziune a acestui demers politic. Un om mai norocos decât Cioloș nu am văzut în politica românească. A avut numeroase oportunități, dar nu a confirmat niciodată. A fost și ministru al Agriculturii, și comisar european, și prim-ministru", a spus Remus Borza.

Populisme ieftine

Deputatul a vorbit despre populism și demagogie, amintind și de momentul în care Dacian Cioloș, în timp ce ocupa funcția de prim-ministru al României, călătorea în interes de serviciu optând pentru zboruri la clasa economic. "Eu, ca simplu cetățean, nu îmi doresc ca premierul României să călătorească la economic. Vreau să zboare la business. Mai mult decât atât, vreau să închirieze o aeronavă pentru el și pentru suita lui de peste o sută de oameni de afaceri români, pe care să îi ia peste tot în lume. Premierul României vreau să aibă o abordare pragmatică orientată spre business. Nu vii cu astfel de populisme ieftine. Chiar nu mai putem păcăli pe nimeni cu genul acesta de artificii de imagine", susține Remus Borza.

Electoratul de stânga, ținut în captivitate de PSD

Deputatul consideră că mesajul transmis de fostul premier nu are substanță. Totodată, spune că Cioloș își face iluzii dacă consideră că poate obține voturi de pe stânga. "Ce m-a contrariat la formațiunea politică a lui Cioloș e poziționarea acesteia pe centru-stânga eşichierului politic. Evident, e o utopie să crezi că poți rupe ceva din electoratul de stânga fidel PSD. Asta arată și superficialitatea și amatorismul cu care a tratat Cioloș acest proiect politic. Electoratul de stânga este ținut în captivitate de PSD, de 28 de ani, prin pomeni electorale. E o vorbă în popor: Nu dai pasărea din mână pe cioara de pe gard. Nu dai o certitudine pe o iluzie, fie că aceasta se cheamă PRO România și cu atât mai puțin RO+.

(w670)

Partidele tradiționale, fie că vorbim de PSD sau de PNL, au rămas fără combustibil. Au guvernat fie împreună, fie separat. Dar și într-o situație și în cealaltă, au guvernat prost. Plecând de la această realitate, evident că s-a creat o extraordinară oportunitate pentru o nouă construcție politică. Dar nu una care să-și propună să ia voturi din bazinele electorale ale PSD sau PNL. În ambele situații, vorbim de un electorat conservator și, în orice caz, de doar 5 milioane de votanți. Avem o mare rezervă de voturi neexploatate. Vorbim de peste 9 milioane de non-votanți. Români care nu se identifică doctrinar nici cu PSD, nici cu PNL și care, cu atât mai mult, nu cred în leadership-ul promovat de cele două partide. Sunt 9 milioane de oameni cu pregătire superioară, care provin din mediul urban și care au simpatii sau orientări de dreapta. Acest electorat trebuie cucerit. Pentru ei trebuie să vii cu strategii, politici și proiecte de țară, care să-i determine și să-i motiveze să iasă din starea de non-combat și non-votant", a declarat deputatul.

Varză de Bruxelles

Dacian Cioloș declarase în cadrul unui interviu că intenționează să candideze la alegerile europarlamentare din 2019 și că obiectivul noului partid Mișcarea România Împreună este să poată forma un Guvern, după alegerile parlamentare din 2020. "Gura păcătosului adevăr grăiește. Cioloș și-a făcut partid ca să se întoarcă la Bruxelles, de data asta ca europarlamentar. Păi cum vine asta? Vrei să faci România bine de la Bruxelles? România nu se va face bine nici de la Bruxelles, nici de la Washington, nici de la Paris sau din altă capitală europeană. România se va face bine doar de la București. În termeni culinari, că tot sunt un gurmand, proiectul politic al lui Cioloș seamănă cu o varză de Bruxelles. Dar mie, sincer, îmi place mai mult varza à la Cluj.

[citeste si]

Caracterul nestatornic, lipsit de loialitate al lui Cioloș a fost devoalat chiar de către Băsescu, protectorul și promotorul lui. În 2014, Cioloș a trădat Partidul Popular European (PPE) în favoarea socialiștilor europeni (PES) pentru a obține un al doilea mandat de comisar european. Doar că trădarea nu a fost pe placul lui Jean-Claude Juncker, care l-a înlăturat din echipă. Vorba noastră din popor: Iubim trădarea, dar îi urâm pe trădători. După aproape 30 de ani de democrație originală, trebuie să promovăm și în politica românească onoarea și responsabilitatea. De duplicitate, delațiune, trădare și mediocritate e plină clasa politică de pe malul Dâmboviței. E nevoie și de ceva moralitate", a spus deputatul Remus Borza.

Răspunsul complet, mai jos:

INTERVIUL INTEGRAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel