Dacian Cioloș răspunde după atacul lui Traian Băsescu

Dacian Cioloș a răspuns după ce Traian Băsescu l-a acuzat că duce mai departe politica Guvernului Ponta.

"Eu nu privesc spre trecut, ci spre viitor. Dacă domnul Băsescu se referă la măsuri propuse de domnul Ponta şi aprobate cu majoritate de Parlament, le aplicăm.

Toate măsurile din Codul Fiscal, cu mici excepţii, toate au fost discutate la partenerii, discutate la nivel politic, şi le vom implementa. Nu vrem să pornim un război. Ele sunt în lege. Dacă nu le aplicăm încălcăm legea", a spus Dacian Cioloș la Realitatea TV.

"Ştiu că va fi dificil în anumite cazuri de ţinut în frâu acest buget, dar ne asumăm această responsabilitate, inclusiv măririle salariale. Am crescut fondul pentru investiţiile publice. Logica e să creştem investiţiile publice şi absorbţia fondurilor, mai ales la Transporturi, Sănătate şi Educaţie, dar pe de altă parte sperăm ca aplicarea acestor măsuri să încurajeze investiţiile din mediul de afaceri", a mai precizat Dacian Cioloş.

Amintim că Traian Băsescu declara, marţi seară, la emisiunea "România la Raport" de la România TV, că prin deciziile luate, pe plan fiscal şi bugetar, inclusiv majorarea salariilor bugetarilor cu 10%, Guvernul Cioloş nu face decât să continue politicile Guvernului Ponta.

Fostul preşedinte a arătat că, dacă ar fi în locul lui Cioloş, şi-ar da demisia din funcţia de premier. "Ce s-a întâmplat arată ca tehnocraţii nu au capacitatea de a rămâne tehnocraţi când execută dispoziţii politice. Au fost tehnocraţi până în faţa bugetului", spunea Băsescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel