EXCLUSIV  Dacian Cioloș, premier de la PNL? Alina Gorghiu: Dacă mă întrebați pe mine... - video

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu

Alina Gorghiu, deputat PNL, a fost întrebată, la DC News, dacă partidul ar accepta ca Dacian Cioloș să fie propunerea pentru funcția de premier al României.

"E foarte dinamică scena politică. În momentul acesta, PNL are desemnat candidatul la președinție în persoana domnului Iohannis, ceea ce nu e o surpriză pentru nimeni, are desemnat candidatul la funcția de prim ministru în persoana domnului Ludovic Orban. Deci, până la o altă hotărâre sau alt context politic, defilăm cu aceste opțiuni ale Consiliului Național. Singura cunoscută certă este candidatura domnului Iohannis la președinție. Este limpede, nu poate fi schimbat de PNL", a spus Alina Gorghiu.

"Dacă mă întrebați pe mine, domnul Cioloș nu va intra într-o competiție împotriva președintelui Iohannis", a zis Gorghiu, adăugând: "nu că nu ar fi unii sau alții care să-l împingă spre această candidatură la un moment dat".

"A plecat îndoit de la Palatul Victoria"

Referindu-se la Dacian Cioloș, a spus că i s-a părut "că a plecat îndoit de la Palatul Victoria, în sensul în care, evident, și-ar fi dorit ca, în urma rezultatului, partide ca PSD și PNL să-l sprijine în continuare așa cum au făcut-o în anul acela de guvern tehnocrat. Și nu cred că nu și-ar dori un nou mandat de premier, mai ales că are experiența anului – repet - de guvern tehnocrat. Nu vreau să speculez pe un eventual tandem președinte Iohannis – prim ministru Cioloș. Sunt multe lucruri bune pe care le-a făcut în anul acela, sunt puncte pe care noi le-am decontat ca Partid Național Liberal din ezitările domniei sale, destul de multe puncte. PSD nu și le-a asumat, l-a susținut cât a fost premier, pe urmă a tras din toate pozițiile. Noi am fost singurul partid loial care l-am sprijinit pe Cioloș", a mai spus Alina Gorghiu.

Răspunsul, mai jos:

Interviul complet aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel