Dacian Cioloș, precizări după prima ședință informală a noului guvern

Premierul Dacian Cioloș, a anunțat, sâmbătă, ce teme au fost discutate în prima ședință informală a noului Executiv, care s-a încheiat cu puțin timp la Palatul Victoria. 

"Am discutat despre planul de acțiuni sectoriale. Acest plan, pe fiecare domeniu în parte, ar urma să fie depus la Parlament odată cu bugetul, nu ca un act normativ, ci va însoți bugetul.

Am solicitat fiecărui ministru să identifice în sectorul lui ce e obligatoriu de făcut în perioada următoare. Am solicitat fiecărui ministru să vedem ce proiecte începute trebuie continuate și putem să ni le asumăm, și ce proiecte începem în perioada următoare.

[citeste si]

O a doua categorii de decizii - ce anume continuăm din proiecte începute, să vedem ce ne putem asuma și în al treilea rând ce proiecte noi decurg din programul de guvernare. Am discutat și despre trei teme prioritare de lucru, care sunt multisectoriale, pe trri domenii mari. Am sugerat membrilor guvernului să lucrăm pe o temă privind dezvoltarea economică, reforma administrației (...) și o a treia temă, România în UE, ce așteptăm noi de la UE și ce aducem noi în UE, mai ales în acest context. E important să discutăm despre aceste lucruri încă de pe acum. Am convenit cu miniștrii de resort să existe un plan detaliat și pe chestiuni legate de securitatea cetățenilor. Nu există semne că ar putea fi probleme sau riscuri în România, dar e bine să fim pregătiți.

Am cerut ministrului Sănătății să continue să urmărească foarte atent persoanele rănite de la Colectiv și să am o informare periodică a celor internați în țară și străinătate. Vom veni cu un act normativ pentru a plăti orele suplimentare medicilor și să acoperim costurile deplasării în anumite spitale din UE și din afara UE, pentru răniți si pentru aparținătorii lor" a spus Dacian Cioloș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel