Dacian Cioloș, mesaj clar pentru TVR: Nu e posibilă

Guvernul susține că este nevoie de soluții pe termen foarte scurt în ceea ce privește SRTV, după cum a afirmat Dacian Cioloș. 

Dacian Cioloș a punctat că în momentul de față nu este posibilă ştergerea datoriilor televiziunii printr-un sprijin de la bugetul de stat.

"Din punctul nostru de vedere, noi vedem pe de o parte nevoia unor soluţii pe termen scurt, pe termen foarte scurt, pentru a stopa (...) această spirală în care este acum televiziunea. Practic televiziunea continuă să acumuleze datorii fără posibilitatea de a relansa un proces de restructurare şi de relansare a activităţii, a performanţei. Ar trebui să vedem care sunt propunerile dvs legate de măsuri pe termen scurt, foarte scurt, în următoarele săptămâni, pentru că înţeleg că până în luna martie, dacă nu se iau nişte măsuri, televiziunea riscă să intre în incapacitate de plată. La sfârşitul lunii martie va trebui să numiţi şi un Consiliu de Administraţie nou. Ar fi bine ca acest nou Consiliu de Administraţie să aibă şi un mandat", a declarat premierul Dacian Cioloş, la Parlament.

El a adăugat că măsurile pe termen mediu sau lung vor presupune modificări legislative. "Măsuri pe termen mediu sau lung vor presupune şi modificări legislative, în funcţie de statutul pe care televiziunea l-ar putea căpăta pentru ca, pe viitor, să poată să îşi găsească locul în spaţiul concurenţial audiovizual şi să rămână sau nu cu atribuţia de serviciu public. Aici este o decizie politică ce trebuie luată", a explicat premierul.

Ștergerea datoriilor nu va rezolva problema

Prim-ministrul a subliniat că ştergerea datoriilor printr-un sprijin de la bugetul de stat, legal, juridic, nu este posibilă pentru că ar fi considerat ajutor de stat. "Pur şi simplu ştergerea datoriilor, în momentul de faţă, care oricum nu ar rezolva problema pentru că în câteva luni TVR ar acumula din nou alte datorii, dar ştergerea datoriilor printr-un sprijin de la bugetul de stat, aşa cum stau lucrurile acum, legal, juridic, nu e posibil pentru că ar fi considerat ajutor de stat. Deci, este o problemă legală, juridică şi în al doilea rând e o problemă de management. Chiar dacă ar fi posibil să ştergem datoriile, cred că asta ar trebui într-un context mai larg în care această ştergere a datoriilor să ofere noi oportunităţii televiziunii pentru a-şi relansa activitatea, dar asta presupune şi alte decizii de ordin politic", a punctat Dacian Cioloş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel