Dacian Cioloș și Angela Merkel, primele declarații de la Berlin

Premierul Dacian Cioloș s-a întâlnit în Berlin cu Angela Merkel, cancelar german. Cei doi au susținut o conferință de presă comună.

Dacian Cioloș a declarat că Germania este un partener strategic important pentru România și că relațiile sunt extrem de puternice în domeniul economiei.

"Volumul schimburilor comerciale este ridicat. În România exista foarte multe companii germane extrem de active pe piață. Am discutat despre prioritățile României, ale celor două țări. Vorbim despre o eficientizare a aparatului administrativ. Vrem un sistem al justiției îmbunătățit, transparentă pentru mediul de afaceri, vrem să creăm un mediu propice pentru investitorii germani", a spus Dacian Cioloș. Premierul a adăugat că are intenția să mai meargă o dată în Germania în primăvară, pentru a îmbunătăți relațiile.

"România a îndeplinit condițiile pentru Schengen"

Dacian Cioloș a mai spus că a vorbit și despre cooperarea la nivel european, unde România vrea să fie un factor proactiv. El a subliniat că Germania este un factor cheie în acest sens. Totodată, Dacian Cioloș a precizat că "România a îndeplinit condițiile pentru Schengen. Vrem să facem parte din acest spațiu. România e activă, s-a văzut prin participarea noastră la Frontex". Despre refugiați, premierul a spus că România este deschisă la dialog. Cei doi lideri au vorbit și despre Parteneriatul Estic, despre Republica Moldova, pe care țara noastră o susține în drumul pro-european. 

Angela Merkel a declarat că România și Germania au relații economice foarte bune și că "am discutat despre cum să îmbunătățim relațiile economice între cele două țări. Vrem să intensificăm relatiile mediului de afaceri". Ea a precizat că au discutat despre statul de drept, sistemul de justiție și că a remarcat progrese în combaterea corupției. "Am discutat despre ce trebuie făcut", a subliniat Angela Merkel, amintind Republica Moldova, Ucraina, securitatea granițelor UE. "Vom coopera foarte bine în Consiliul European" este de părere cancelarul german.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel