Dacian Cioloș, explicații în Senat pentru cazul Antena 3. Declarații LIVE

Dacian Cioloș va merge miercuri, în plenul Senatului, pentru a-și expune un punct de vedere cu privire la situația Antena 3. DC News va transmite, începând cu ora 10:30, în format LIVE TEXT, declarațiile făcute de Dacian Cioloș.

UPDATE 10:49: Iată cele mai importante declarații ale premierului:

- Doresc să încep cu câteva precizari: nu este vorba la un atac la libera experimare. Decizia ANAF nu este un atac la libertatea presei.

- Posturile TV nu își pierd licențele. Televiziunile vor emite inclusiv luni din acele sedii pentru că suntem la începutul procesului. Ar putea dura câteva luni.

- Încetarea emisiei este apanajul CNA. Guvernul României respectă legile și hotărârile judecătorești. ANAF a acționat legal.

- Este datoria statului să-și valorifice bunurile.

- Statul nu poate valorifica un bun decât prin vânzare.

- Pe 8 februarie 2016 s-a decis punerea în aplicare a acestei decizii. Eu nu am fost informat, dar nici nu trebuia să fiu informat.

- Am cerut conducerii ANAF să reanalizeze activitatea.

- Termenul este de cinci zile nu este o decizie specifică, nu există în lege alte termene. Dacă nu se aplica termenul ANAF putea fi acuzat de discriminare.  

- Nu există cadrul legal în momentul de faţă care să permită Guvernului încheierea unui contract de închiriere.

- Reamintesc două lucruri: am un profund respect pentru cei care aşteaptă ca libertatea de exprimare să fie respectată. Încrederea în statul român nu va putea fi câştigată fără ca statul român să respecte legea.

UPDATE 10:32: Dacian Cioloș a ajuns la Parlament. 

-------------------

Știrea inițială:

Premierul va trebui să le explice parlamentarilor cum au fost permise descinderile ale ANAF, instituție care se află în subordinea Guvernului, în sediile care aparțin Intact Media Group. 

Decizia a fost luată marți de senatori cu 70 de voturi pentru, două împotrivă și trei abțineri. Toate grupurile parlamentare s-au exprimat în sprijinul propunerii președintelui Senatului.

Imobilele în care își desfășoară activitatea posturile de televiziune Antena 1 și Antena 3 trebuie evacuate în termen de cinci zile, în urma notificării primite, luni, de la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, care pune în executare sentința penală din 2013, rămasă definitivă.

Premierul Dacian Cioloș a confirmat că va merge miercuri, în plenul Senatului, dar a precizat că nici el, și nici ministrul de Finanțe nu au fost întrebați de ANAF privind cazul Antenelor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel